Dajcie spokój z JVC

TOmeKK

New member
Ta firma prowadzi w kamkorderach razem z Cannonem, ale w TV, kupuje panele od innych - każdy rozmiar gdzie indziej. Ani seria C ani S nie różnią się jakością od Panasonica czy Sharpa. Jest Sony i Samsung. Jest Philips i LG.
Spróbujcie serię S na DVD - i co? Kiszka.

Nie wprowadzono jeszce w Polsce serii M, a za rogiem już w Japonii są telewizory full 1920x1080 pixeli.

->http://hdtv.com.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=1532&highlight=visual

Tutaj cały czas C50 - jakie ma wejścia?, nieważne ale dobry do kablówki, tak samo dobry jak P50. - znacznie tańszy.

Są jeszcze inne cywilizacje we wszechświecie - nie tylko JVC.
Chyba nie ilość postów świadczy o jakości. Bo forum traci na obiektywności - JVC jest dobre na wszystko.

Można delikatniej. Goście się pytają o cokolwiek - a tu JVC.

Pozdr.

Baryl

New member
LCD do 4000,00 zł ... ranking 26''

Może ktoś za dużo ich sprowadził i teraz sieje propagandę, żeby się pozbyć towaru :hmm:

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
A sam Pan daj spokój :p

Ja tam nikomu s60 nie polecam bo c50 lepiej chodzi :D, a to ze nie ma wejsc, no to fakt.

sharp p50 vs c50 nie ma co porownywac :) bo wg mnie do tej pory c50 zjada wszystko :), lecz niestety s60 ...

funatic

New member
Który Panasonic TX-32 PS12czy PS11P a moze PM11P

Koledzy forumowicze: WIĘCEJ LUZU!

Nie bardzo rozumię alergię TOmeKK'a na TV z logo JVC. To, że dana firma nie produkuje sama tylko kupuje komponenty czy półprodukty od innych producentów nie świadczy wcale o złej jakości produktów finalnych. Clou LCD to elektronika, sterowanie.

Nie wierzę, że ktoś z zaglądająch tu na forum a przymierzających się do zakupu wymarzonego TV - wyciągnie 5k+ PLN wyłacznie na podstawie bardziej lub mniej sensownych opinii forumowiczów. Te opinie służą raczej do ustawienia spektrum opcji wyboru. Sam zukupująć 32calówkę, po prównaniach, testach byłem bliski C50 bo odwzorowanie kolorow, kontrast, etc są naprawdę dobre. Nikt (czytaj: kiki) nie ukrywał info o we/wyjsciach tego TV. Kupiłem Sharp'a GA4 ale głównie ze względu na świetną cenę i ... design.

Śmiem twierdzić, że jeszcze dziś - mimo coraz bardziej szerokiej oferty na rynku, coraz to nowocześniejszych TV - C50 dla wielu konsumentów (przy sensownej cenie) stanowi dobrą ofertę.

Może nie generalizujmy i zostawmy ocenę samym zainteresowanym.

BTW...Czy to ten sam T...K tak nieelegacko obszedł (w sąsiednim poscie) się z nowicjuszem??

Jakaś chwilowa irytacja czy kolega chce się wysforować na FF HDTV?? (Frustrat Forum ...) ;)

Jeszcze raz... więcj luzu

Pozdrawiam

Funatic

TOmeKK

New member
Nie mam alergii na JVC. Victor należy do czołówki audio i robi świetne telewizory-niektóre i kamkordery.

Ale jeżeli ktoś się pyta co kupić: samsung czy sony, to niekoniecznie odpowiedź powinna być jvc, na forum, o to mi chodziło.

Nie zarzucam też nikomu unikania, ukrywania, teorii spiskowej.

Jest ogólnie natłok informacji, ale mnie on nie fustruje, nie chcę wracać do historii, ale jak nie chcesz, to nie musisz czytać moich postów - może jakiś filtr? Czy cię czymś obraziłem, bo ty mnie tak, ale trudno.

Co do nowego66- to dostał info na priva z ceną, namiarami i nazwą, napisałem też przepraszam, dalej uważam, że nie poradzimy nic na inne ceny gdzieś tam i tutaj, informacja o cenie jak najbardziej ma sens, nie miało dla mnie sensu pytanie dlaczego są inne ceny i różnice.

Pozdr.

janunio

New member
Bez reklam
SERWIS SHARPA - PROBLEMY Z REKLAMACJĄ

TOmeKK wnosi od zawsze do forum bardzo ciekawe informacje.
Sam wyławia je z mało znanych źródeł.

Przesłanie postu proste jak drut:

Ale jeżeli ktoś się pyta co kupić: samsung czy sony, to niekoniecznie odpowiedź powinna być jvc, na forum, o to mi chodziło.

Bo tak tu jest.

Wyluzowany funatic udaje, że nie wie o co chodzi.
A chodzi o prymitywne nakierowanie niezorientowanych na JVC.

Cytat:

A sam Pan daj spokój

Analiza układu tego tekstu wskazuje na wysoki stan emocjonalny piszącego jak i jego ogólny poziom.
I nie był to Ar2 tylko ktoś się na niego zalogował.

braavoo

New member
Panowie o czym wy piszecie ???
Jak to JVC nie dziala pod komputerem ????
Dziala po wejsciu D-SUB.
Dziala rowniez po wejsciu HDMI-DVI.
Problem lezy jedynie we wspolpracy JVC z kartami ATI.
Jak podlaczycie pod NVidia wyjscie DVI to HDTV odpala na 1080 bez problemu.
Przy wyborze telewizora 32 cale sprawdzalem obok siebie wszystkie modele zarowno z wyzszej jak i nizszej polki (LG, Samsung, Sharp, Sony, Panasonic, JVC)
Faktycznie JVC 32c50 bije pozostale.
Jedynym argumentem,ktory mnie przekonal na rzecz jvc 32s60 (w porownaniu z c50) bylo wejscie HDMI, ktore jest bardziej przyszlosciowe niz Komponent no i nieco nizsza cena za s60.
A tak na marginesie to najlepszy obraz to dopiero widać na plazmach.

Wszystkim, ktorzy chca sobie cos kupic proponuje wycieczke do sklepu gdzie powinni usiasc wygodnie i poprosić o podłączanie wszystkich modeli, którymi są zainteresowani, a nie czytać testy w gazetach. Każdy oczekuje czegoś innego.

uff... wystarczy

Do góry