Czytam, czytam i sam nie wiem...

wojtaas_pl

New member
Witam Wszytkich i życzę Wesołych Świąt!

Planuję kupić telewizorek, do pokoju ok 4.5x4m, ustawiony tyłem do okna, ogległość widza od tv to ok 3m. Sygnał do tv z kablówki + PC po dvi + dvd po hdmi.
Za dużego tv nie chce więc to będzie chyba 32'', ale który model...? Przekopuje się przez to forum, znalazłem troche interesujących wątków ale wciąż jestem w kropce. Budżet ok 3000zł. Fanie by było gdyby tv miał DVB-T, wpadły mi w oko następujące modele: SHARP 32WD1E, LG32LB75, SAMSUNG LE32S81, może jakiś SONY bo więkoszść ma DVB-T, albo Toshiba, Philips, sam już nie wiem, którego polecicie? Chciałbym kupić ten tv w mediamarkt. Czy ten sharp jest ok czy przereklamowane cacko, bo wg parametrów jest sporo lepszych tv w tej cenie.

proszę o porade i pozdrawiam

wojtaas

ouzo

New member
Jestem na identycznym etapie co Ty :) Od miesiąca zastanawiam się nad wyborem konkretnego modelu. Najpierw obstawiałem jeden z niższych modeli Panasonica, potem Sharp 32WD1E który ostatecznie odpadł ze względu na brak tunera DVB-T MPEG-4 (a ten na 90% zostanie wprowadzony jako standard DVB-T w Polsce). Niby można dołożyć moduł MPEG-4 na karcie CI, ale jednak to nie to samo - zawsze będzie pewna utrata jakości sygnału z powodu transkodowania MPEG-4 na MPEG-2.

Ostatecznie stanęło na Philipsie 32PFL7862D/10 który obsługuje DVB-T MPEG-2 i MPEG-4, i będzie działał niezależnie od tego który system zostanie ostatecznie wybrany jako obowiązujący w Polsce. Do tego ma bardzo dobrze działające algorytmy poprawy jakości obrazu. Poczytaj sobie test tutaj.

W nowym roku, jak ceny odrobinę spadną (na święta poszły trochę do góry) - kupuję ten model :)

POPRAWKA: Widzę że wycinana tu jest nazwa konkurencyjnego forum... ;) W powyższym linku zamień gwiazdki na HDTVnazwanaszegokraju :)

Ostatnia edycja:

siemirek

New member
No właśnie, jaki TV

Ja też mam dylemat, jaki LCD kupić?, Chciałbym najpierw zasięgnąć opini i porady fachowców obiektywnych. Bo w sklepach zawsze zachwalą ten, ktory chcą sprzedać. Dla mnie ma być TV 32", może jeszcze z podglądem innego programu i twardym dyskiem. Kusi mnie LCD 32" LG 32LC2RR. Może ktoś poradzi?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
do 3000 zł:
Sharp 32 WD1
Toshiba 32 C 3500
JVC 32 G 80
Panasonic 32 LM 70
te są extra do Twoich warunków.

Do góry