Czyszczenie ekranu Samsung 40LE786

maly123_4

New member
Witam!
Posiadam model 40LE786 i mam pytanie odnośnie czyszczenia ekranu:
Telewizor ten posiada szklaną powłokę na ekranie i chciałbym się dowiedzieć czym najlepiej go przecierać. Posiadam środek do czyszczenia lcd ale kupiłem go do starszego tv z matową matrycą i nie wiem czy się nadaje a nie chce sobie zniszczyć ekranu.
Z góry dzięki za odp i przepraszam jeżeli źle umieściłem temat .
Peace:twisted:

kiloan

New member
Polecam ci środek duńskiej firmy "am" nr 85177. Zestaw zawiera płyn i gąbkę powleczoną mikrofibrą. Sam go przetestowałem na Sony Z5500 (podobna matryca) i jest rewelacyjny. Można go kupić w sklepach internetowych, koszt ok. 35-40 zł.

SierzantHarris

New member
Bez reklam
A ja przestrzegam każdego przed myciem lcdków (sam mam a656) mikrofibrą na dodatek z wynalazkami jak "specjalne płyny do mycia lcd". Sam tak robiłem kiedyś i poza smugami miałem do tego ryski na panelu po mikrofibrze. Moj sposób to: ściereczka do okularów która jest dużo delikatniejza od mikrofibry (można kupić u optyka) i do tego najzwyklejszy płyn do mycia szyb (np mr muscle). Radzę uwierzyć na słowo...

Pozdrawiam

kanah

New member
Kolega SierzantHarris ma rację. Płynem do szyb czyściliśmy matryce w fabryce TV & monitorów LCD i nigdy nie było z nimi problemów. :) Pozdrawiam

kapsell

Active member
Bez reklam
Philips robi srodki do czyszczenie ekranow lcd. Ja czyszcze sciereczka do okularow, wczesniej chuchajac na ekran. Wiem jak to brzmi, ale powaznie ;), jest bez smug i porysowan.

Do góry