Czym odtworzyć SBS na komputerze?

janusz

New member
Bez reklam
Pojawiją się ostatnio fajne pliki mini-HD.1080p.Side.by.Side.
Czy da się się i jakim playerem odtworzyć z komputera przy zwykłym monitorze. Teraz mam oczywiście dwa obrazy.

Do wyświetlania filmów 3D Side by Side musisz posiadać odpowiedni do tego TV 3D, na zwykłym monitorze odtworzysz film ale nie w 3D :)

Chcesz oglądać filmy 3D musisz posiadać TV 3D z okularami pasywnymi lub migawkowymi :)

Natomiast jeśli chodzi Ci o to, żeby plik side by side odpalić jako zwykły film musisz poszukać jakiegoś playera który zrobi Ci z dwóch obrazów jeden, ale po co tak kombinować nie lepiej ściągnąć normalną wersje HD?

Możesz popróbować w takich w programach jak:

Total Media Theatre
PowerDVD
StereoscopicPlayer

janusz

New member
Bez reklam
Dzięki, w międzyczasie wypróbowałem ostatni tj. stereoscopic player i nie jest źle. Od początku nie chodziło mi o obejrzenie filmu tylko o możliwość obejrzenia w 3D. Korzystając z w/w playera i papierowych okularów obraz trójwymiarowy ale efekt bardzo słaby, bez porównania do TV 3D.

janusz

New member
Bez reklam
Spróbowałem programem PowerDVD 11 i powiem szczerze, że efekt jest bardzo dobry. Zdecydowanie widać 3D, są efekty, tu już dużo nie brakuje do TV 3D.
Na marginesie to i tak za mało, żebym dal efektu 3D zdecydował się na jednak nieco gorszą jakość i dyskomfort spowodowany okularami oraz zmączeniem oczu. Ale jako ciekawostka jest OK.

Do góry