Czy warto zmienić TX-P42X60E na TX-P42ST60E

FunkyKoval

New member
Bez reklam
Witam.
Dzisiaj oglądałem w sklepie 42ST60 podłączony do anteny naziemnej. Przyznam szczerze że jakość nie powaliła mnie na kolana. Poza tym, ma chyba kiepskie kąty pionowe, bo jak spojrzałem na ekran z góry, to obraz mocno pociemniał.
Czy jest w Lublinie sklep, w którym mógłbym porównać te dwa TV (X60 i ST60)
podłączone do sygnału nc+?

Nie rozumiem was z tymi katami pionowymi... Po co komu to potrzebne? Bedziecie stac metr od telewizora i oglaca z gory? To troche tak jakbyscie pisali, ze wasz samochod kiepsko bokiem jezdzi... no kurcze... ;)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Plazma zawsze , ale to zawsze ma najlepsze kąty oglądania.
Po to są uchwyty oby ustawić telewizor prostopadle do naszego wzroku.
Nie wiem po co ktoś ogląda telewizor stojąc nosem z góry lub z dołu telewizora.
Na sklepach obraz masz podzielony na różne telewizory , w domu masz obraz dedykowany. Więc proszę nie porównywać tych dwóch rzeczy.
Porównać można - tylko po co ?
Podłącz dobry sygnał - to będziesz się dziwił nową jakością obrazu.
I pamiętaj po kalibracji.

A72

New member
Nie rozumiem was z tymi katami pionowymi... Po co komu to potrzebne? Bedziecie stac metr od telewizora i oglaca z gory? To troche tak jakbyscie pisali, ze wasz samochod kiepsko bokiem jezdzi... no kurcze... ;)

Plazma zawsze , ale to zawsze ma najlepsze kąty oglądania.
Po to są uchwyty oby ustawić telewizor prostopadle do naszego wzroku.
Nie wiem po co ktoś ogląda telewizor stojąc nosem z góry lub z dołu telewizora.
Na sklepach obraz masz podzielony na różne telewizory , w domu masz obraz dedykowany. Więc proszę nie porównywać tych dwóch rzeczy.
Porównać można - tylko po co ?
Podłącz dobry sygnał - to będziesz się dziwił nową jakością obrazu.
I pamiętaj po kalibracji.
Ja się nie czepiam. Zwróciłem tylko uwagę na istnienie czegoś takiego w tym TV. W X60, TV o klasę niżej od ST60, kąty są jak najbardziej OK.

A72

New member
Dobra, telewizor zakupiony. Kupiłem jednak 42x60. Był w promocji na otwarcie sklepu za 1299,99.
Interesuje mnie tylko jedna rzecz. Telewizor niby ma jest 16:9. Programy niby też są nadawane 16:9. A mam czarne paski od góry i dołu na większości kanałów. Czy tak ma być, czy mam coś źle ustawione w TV lub w dekoderze? Na dekoderze nc+ mam ustawione 720p, a podłączony jest kablem HDMI.

A72

New member
Na dekoderze miałem złe ustawienia. Format TV był ustawiony na "standardowy". Po przestawieniu na "panoramiczny" wszystko jest OK.
Odległość od TV 2-2,5 m.

LukeSky

Member
Bez reklam
Mam pytanie odnośnie tego TV. Czy z tymi portami USB można zrobić coś więcej niż podłączyć dysk lub pendrive? Przykładowo podłączyć jakieś urządzenie na USB z androidem lub kartę wifi z obsługą DLNA?

LukeSky

Member
Bez reklam
@rott319, zdajesz sobie sprawę że ten TV można skalibrować i to wykorzystując profesjonalne narzędzia? Czerń jak najbardziej powala w cenie poniżej 2 tyś zł! Ktoś kto chce kupić dobry i tani TV będzie z tego modelu bardziej niż zadowolony.

Równie dobrze można by powiedzieć, plastik fantastyk, pilot słabej jakości, nie ma 3D itd... żenada, trzeba umieć wystawiać referencje w relacji cena - produkt.

A72

New member
Witam.
Panowie, potrzebna pomoc. Włożyłem pendrive'a z filmem i napisami w formacie .srt. Jednak TV nie widzi napisów. Po wejściu w opcje/konfiguracja video/napisy jest "bez napisów" i nie można tego zmienić. Trzeba konwertować do jakiegoś innego formatu? W innym poście przeczytałem że ten TV czyta .srt. Dodam, że na komputerze wczytują się bez problemu.

digitalus

Banned
Sprawdzales inny plik z napisami?.Napisy maja taka sama nazwe jak film?.Jesli w tym samym modelu telewizora dziala to problem moze byc z formatem napisow.Jesli nic nie pomaga to warto sprawdzic powrot do ustawien fabrycznych.
zdjecia z forum.

022_P1500881.JPG

007_P1390295.JPG

Ostatnia edycja:

Sebollah

New member
Witam
Chce kupić ten tv ale jednej rzeczy nie wiem. A moge prosic Cie o informacje czy przy oflądaniu z usb mozna wypuścic dzwięk na kino domowe czy wieze ale przez gniazdo euro. Bo tylko takie posiadam w kd.

Do góry