Czy warto kupic sharpa le 820

burza33

New member
Witam serdecznie proszę o pomoc w wyborze telewizora .jeszcze tydzień temu miałem Sharpa 46 lx2 , niestety po 2 latach użytkowania spalił się zasilacz i uszkodził panel główny po awarii domowej sieci elektrycznej.
Jestem zmuszony do zakupu nowego telewizora , zastanawiam się miedzy Le 810 a 820.Znam różnice między nimi lecz nie mam pewnosci co do działania w modelu 820 funkcji : pauza na żywo (jak dokładnie działa?) , czy zdaje egzamin Odtwarzacz plików multimedialnych z sieci domowej (DLNA) i jaki muszę mieć komputer by zachować łącznosc.
Na koniec czy warto dopłacić za te dodatkowe funkcje 1000 zł.
Proszę o pomoc w wyborze bo w salonie straszą kable wystające ze ściany.

Ostatnia edycja:

radoskur

New member
a czy sharpy radzą sobie z odtwarzaniem filmów BD podanych na usb? np mkv?

720p radzą 1080p nie dają rady. Zresztą mało, który TV daje. Zaraz pewnie zwolennicy Samsunga czy LG Ci napiszą że nowe LG i Samsungi dają - ale weź pod uwagę, że jest coraz więcej profili mkv i za pół roku się okaże, że połowa nowych filmów nie będzie działać, nie wspominając o tym, że warto mieć downmix do stereo na głośniki TV z DTS czy AC3, a czasem też chciałoby się mieć pass through dla dźwięku 7.1 a tego już żaden TV nie oferuje.

Lepiej kup samodzielny odtwarzacz do tego typu filmów. Odtwarzacze mają dobre wsparcie programowe i radzą sobie z 95% formatów filmowych i dźwiękowych.

redirys

New member
810 nie posiada: "System dźwięku HD MPEG4 AVC / MPEG4 AAC"

Chociaż w wersji LX810 niby jest to dostępne.

Czy ktoś może powiedzieć do czego to jest w praktyce potrzebne?
i czy ma jakieś zastosowanie, czy też kolejny zbędny gadżet?

Co oznaczają literki LU LE LX przy danej wersji?

Ostatnia edycja:

tracek

New member
Z tego co mi wiadomo aby nacieszyć się takim dźwiękiem potrzebujesz lepszej klasy głośników aniżeli tych wbudowanych. A te z tego co mi wiadomo są wcale dobre, na pewno o niebo lepsze od tych w modelu 705.

Do góry