Wiesz tego tak się nie rozpatruje. Musi Ci leżeć dzwięk Nada bardziej niż Harmana. Ogólnie mniejszy będzie przesłuch między kanałami, odstęp od szumy itp.
musze się pochwalić że nabyłem własnie wzmak Atoll in100se. Dopiero co podłączyłem. Nie musi się wygrzewać bo używany kilka miesięcy już był, kable też uzywane więc wygrzane
Dzwięk zmienił się diametralnie. Do tej pory słuchałem stereo przez ampli AVR370. Doszła dynamika, przestrzeń, słysze po prostu znacznie więcej. Wcześniej musiałem ampli podłączyć do kolumn do wejść tweeter +2dB, a teraz do wejścia standard. Ampli HK to naprawdę ciemny typ. Dzwięk zaczął żyć teraz...i czuć moc.
Zastanawiam się aktualnie nad lepszymi kablami. Posiadam teraz Cordial CLS 240 2*4.0, które używałem w kinie domowym. Zastanawiam się czy taka Melodika MDC2400 czy Brown Sugar, czy też tellurium q blue coś lepszego wniosą do dzwięku?
Kolumny są podłączone bezpośrednio do niego, a z ampli leci kabel do wzmaka na bypass. Uwypuklone, gra ostrzej niż ampli, z precyzją, dynamiką. Tak się przyzwyczaiłem do stłumionego dzwięku, może po prostu innego, że teraz az dziwnie słyszec to czego wcześniej nie było. Zrobiło się dziko i energicznie....
Melodika dla mnie gra spoko, ale ja nie sprawdzalem na tych samych glosnikach , tzn przy wymianie glosnikow je kupilem. Ogolnie od technicznej strony są ok - brzmienie tez spoko.
Jednak jest tu spora czesc ludzi , ktorzy ci je odradzi. Do tego Atolla najlepiej zapytaj sie PawłaSz jakie on stosowal moze ci podpowie cos .
No i inna kwestia to glosniki i efekt jaki chcesz uzyskac, czy wyeksponowac cos czy raczej złagodzic.
Ja na kablach sie nie znam.