Czy TX-NR515 sprawdzi się przy muzyce?

decjan

New member
Witam,

Potrzebuję zestawu(amplituner,głośniki i odtwarzacz) do muzyki(80% czasu) i filmów. Mieszkam w bloku o niezbyt grubych ścianach, więc liczę przede wszystkim na czystość dźwięku, a nie na basy itd.
Mój pokój ma 4,5 x 4,5 x 2,5.

Na stworzenie tego zestawu planowałem wydać do 4 000, ale teraz mam ofertę kupna nowego Onkyo TX-NR515 za 1080 złotych i pomimo tego, że nie widziałem go w żadnych z przez was polecanych zestawach zastanawiam się czy go nie wziąć i wydać więcej środków na głośniki.

Nie ma dla mnie znaczenia, czy to będą 2 głośniki czy 7.

Co mi podoba się w tym amplitunerze, to integracja z serwisami muzycznymi, ale poza tym mało z tego rozumiem a oferta jest ważna tylko do jutra, dlatego byłbym wdzięczny za waszą pomoc.

bagiennik

New member
Bez reklam
To jest sprzęt do filmów, ale jak to twój pierwszy taki sprzęt to będziesz zadowolony z muzyki :) TYlko cena podejrzana , nowy model za 50% ceny hmm...

mors111

Active member
Bez reklam
Witam,
Potrzebuję zestawu(amplituner,głośniki i odtwarzacz) do muzyki(80% czasu) i filmów.
Na stworzenie tego zestawu planowałem wydać do 4 000,
Nie ma dla mnie znaczenia, czy to będą 2 głośniki czy 7.
Co mi podoba się w tym amplitunerze, to integracja z serwisami muzycznymi, ale poza tym mało z tego rozumiem a oferta jest ważna tylko do jutra, dlatego byłbym wdzięczny za waszą pomoc.

to jeśli masz na sprzęt 4.000zł i aż tak Ci nie zależy na wykorzystaniu 5/7 głośników to zastanów się też nad amplitunerem ale stereo np:

Onkyo - Produkty ť Hi-Fi ť Amplitunery Hi-Fi ť TX-8050

do tego jakieś dobre 2 kolumny frontowe

też ma funkcje sieciowe , DLNA , radio internetowe i na pewno w muzyce sprawdzi się lepiej niż wielokanałowy amplituner w tej samej cenie

i filmy też na tym pooglądasz

decjan

New member
Dzięki za odpowiedzi. Cena podejrzana to fakt, ale nie kupuję tego amplitunera w Polsce, tylko za granicą + rabat za inny zakup.
No, ale własnie ze względu na ten rabat cena tej 515-tki bardzo się różni.
TX-8050 mogę mieć za 1800. Czy warto dopłacić te 700 złotych? Czy różnica jest tak wielka? Jestem totalnym laikiem.
Moglibyście podesłać mi jakieś głośniki za około 2k? Takie neutralne dla sąsiadów.

Znalazłem za 1800 Teufel Ultima 40 Mk2 . Może one?

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Do góry