PRECZ ZE SPAMEM - nawet z moim!!! :spam: baranskia
JaCkyLL napisał:
czolem,
mysle ze jak zwykle kij ma dwa konce. po pierwsze prawo jest prawem i trzeba je przestrzegac i tyle. po drugie jak to czesto bywa w naszym kraju niektore zasady sa dosc mocno niezrozumiale - podobnych oplat jak ta dotycząca oplat z posiadanie odbiornika RTV jest wiele. Panstwo nasze co chwila szykuje nowe podatki by kasa splywala - najwiecej dziwnych rzeczy dzieje sie w temacie samochodów - szczegolnie tych sprowadzanych, albo jakies akcyzy, podatki na ochrone srodowiska, teraz cos jeszcze by dziur nie bylo na drogach i ze jak ktos w kogos udezy i ktos wyladuje w szpitalu to zeby wszyscy na to łożyli.
z oplatą za posiadanie odbiornika jest jak z oplatą za przesyl ciepla do bloków

placi sie za gotowość - a to czy ktos z tego korzysta czy nie to juz inna sprawa, w kazdym razie zaklad w kazdej chwili doklada wszelkich staran zeby Kowalski jak tylko mu sie zachce mial w domu cieplo
pozdrowienia
j
:krol:
sorki, że skonstatuję:
ten wątek sam w sobie jest bez sensu, bo możemy tu sobie pogadać, pomądrzyć się, posprzeczać a nawet...

pozabijać [wirtualnie] . TAK NAPRAWDĘ TO TUTAJ MOŻEMY G...UZIK i raczej szkoda czasu na takie czcze pseudodysputy i dyrdymały, czyli TRUIZMY typu, że noc jet od spania a d... od... [pasa w dół]- Bez obrazy, ale OD NAS W TYM TEMACIE NIC NIE ZALEŻY - na razie, na teraz, na pewno!!! Więc skończmy ten wątek!
PRECZ ZE SPAMEM - nawet z moim!!! :spam:
baranskia
PS:
JaCkyLL
Gwoli wyjaśnienia z pogranicza filozofii, polityki i logiki: ja upieram się, że jednak (nie tylko wg mnie zresztą) to... Każdy kij ma... PRZYNAJMNIEJ... dwa końce, nieprawdaż!? A "przynajmniej" robi wielką różnicę. Podobnie jak "prawie" ;D
A poza tym, jak mówił poeta: "...wszystkim nam brakuje szczęścia! Masz to na co godzisz się!" - i to radzę przemyśleć a nie strzępić jęzory po próżnicy.
Sorrki - jeślim kogo obraził, bo nie to było moim zamiarem [czytaj między wierszami: kochani, lepiej zorganizujmy się w jakiś "oddolny ruch społeczny" i zadziałajmy, aby skończyć z tym terrorem abonamentowym na rzecz pseudopublicznej telewizorni politycznej (TVP)]. KAŻDY KTO CHCE TO WIDZI, ŻE TO ZŁE postkomunistyczne PRAWO BYŁO, jest i będzie dopóki będziemy dalej je aprobować swoją biernością. A Złe Prawo (czy złe prawo lub ZŁE PRAWO) zmienić musiMY sami a nie czekać na kolejne pokolenia... Utwórzmy razem jakieś stowarzyszenie na rzecz, fundację dla...

Kto za? Ja pierwszy! Ślijcie mi swoje zgłoszenia na:
baranskia@o2.pl
Pozdrowienie wszystkim HDTV-mania(cz)kom! I bożonarodzeniowo-noworoczne życzenia: zdrowia (psychicznego także), dostatku, pokoju i miłości oraz lepszego Prawa (i Sprawiedliwości!).
Póki co mamy na co zasłgujemy: zajebójczo Tanie Państwo (Kaczyńskich). Ryba psuje się od głowy, a przykład idzie z góry - no, i co?
No, i to by było na tyle - ode mnie.
{też sobie pogadałem i g...uzik to zmienia, NIESTETY!

- a nie mówiłem!
----------------------------------------------------