Czy PS3 czyta własne wypalone płyty blu-ray

placekjw

New member
Chodzi o to czy PS3 odczyta film ściągnięty z forum np. taki 1080p Blu-ray CEE AVC DTS-HD MA5.1 który wypale na płytce. Wiem że z kopiami gier są problemy ale czy z filmami też? Jestem przed zakupem i jeśli z filmami są też problemy to się nie będę w ten sprzęt pchał i kupie zwykły odtwarzacz blu-ray.

Frog_PL

New member
konsola z wgranym CFW 3.55 odczyta nawet z dysku ci takie filmy bez koniecznosci wypalania na plyty blueray. Co to jest CFW pogoogluj.
Dodam od siebie ze wlasnie tylko z wgranym CFW a nie OFW z konsoli robi sie dobry otwarzac multimedialny i nie potrzebny jest wtedy osobny zakup.

placekjw

New member
Czyli dobrze zrozumiałem, jeśli nie będę miał wgrany CFW 3.55 to nie będzie mi odtwarzał płyt BD z filmami. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie.

mataman

New member
Bez reklam
Wszystko będzie latac nie potrzeba żadnego CFW. Kolega Frog poprostu robi tu nam za propagatora lewych rozwiązań :p

Frog_PL

New member
@mataman a niby nagranie sciagnietego filmu "np. taki 1080p Blu-ray CEE AVC DTS-HD MA5.1" na plytek BD ktore wy "propagujecie" to PRAWE rozwiazanie ? Chyba tez nie bardzo, takze nie rzucajcie takimi tekstami bo sami swieci nie jestescie... Ja podalem najlepsze rozwiazanie dla osoby chcacej zrobic z ps3 jak najlepszy odtwarzacz multimedialny co pozwoli zaoszczedzic pieniadze @plackowi na zakup dodatkowego odtwarzacza. Juz pominalem kwestie odpalania kopii gier o ktorych tez autor tematu pisal ale teraz mu napisze ze na CFW bedzie mogl odpalac kopie gier ;P
Oczywiscie kazde rozwiazanie bedzie LEWYM i niezgodnym z prawem czy to wasze czy moje ;P Takze przestancie poruszac ta kwestie,bo wasza nagrana plyta BD lub puszczony przez mediaserver plik mkv na OFW jest tak samo nielegalny jak moja kopia gry czy film uruchomiony z dysku na CFW :p
Aa, no i nigdzie nie napisalem ze na OFW nie bedzie banglac, podalem tylko wedlug mnie lepsiejsze rozwiazanie.

Ostatnia edycja:

placekjw

New member
Ok, na grach mi nie zależy bo dzieciak pogra sobie w demówki i pożyczy od koleśi natomiast mnie zależy tylko czy po wypaleniu płytki BD konsola mi taki film odtworzy. Więc jeszcze raz o to pytam, chcę mieć 100% pewność, nie jestem jeszcze gotowy na jakiekolwiek przeróbki w konsoli, a tym bardziej jak sie okaże że po zakupie konsola będzie miała soft powyżej 3,55 i będę całkowicie uziemiony. Proszę o konkretną odpowiedź.

Do góry