czy mozna zerwac umowe ??/

zwierzak11

New member
przeglądam różne tematy dot. nc+ na tym forum i wsuwa mi się wniosek że faktycznie chcą podwyższyć opłaty ale tylko tym co mają więcej niz. np ja mam tj. w n mam :
Pakiet Informacja i Rozrywka
Pakiet Style Moda i Muzyka
Pakiet Sport i Motoryzacja
Pakiet Dzieci
Pakiet Hity Filmowe
Pakiet Kultura Nauka Świat ;
bo podobna oferta w nc+ jest za 59 zł w standarddzie a ja mam starą ofertę za 54 zł z n boxrecorder 500Giga

zwierzak11

New member
a i jeszcze jedna ciekawostka wszedłem na stronę nc+ - strefa abonenta- i jak mi się wydaje to zawsze był tam termin do kiedy trwa bieżaca umowa a obecnie tych informacji nie ma ????!!!

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
przeglądam różne tematy dot. nc+ na tym forum i wsuwa mi się wniosek że faktycznie chcą podwyższyć opłaty ale tylko tym co mają więcej niz. np ja mam tj. w n mam :
Pakiet Informacja i Rozrywka
Pakiet Style Moda i Muzyka
Pakiet Sport i Motoryzacja
Pakiet Dzieci
Pakiet Hity Filmowe
Pakiet Kultura Nauka Świat ;
bo podobna oferta w nc+ jest za 59 zł w standarddzie a ja mam starą ofertę za 54 zł z n boxrecorder 500Giga

No właśnie wszystko się rozbiega o to, że jeżeli by mi zaproponowali ten pakiet NC+ "Universe+" to bym został, bo nic więcej nie potrzebuję. Ten teraz tez mam za 59zł. Oczywiście na plus by było, jakby dla stałego klienta obniżyli tą sumę. Ale jak mi przydzielą jakiś pakiet sporo droższy, bez możliwości negocjacji, to ja dziękuję. Uważam Panowie że jeszcze nie ma co się podpalać, bo nawet dzisiaj nie moglem się do nich dodzwonić. Niby jakieś prace konserwacyjne. Z tego co można wyczytać na ich stronie to dekoder N ki może zostać a i oferty dla stałych klientów mają być ciekawe. Chyba trzeba jeszcze zaczekać.

maniekn274

New member
Bez reklam
myślałem tak jak ty Krzysiek żeby mi dali universe-powiedziała że nie ma takiej opcji tylko ,tylko canal+silwer albo pisz pan wypowiedzenie.nie ma opcji zostać przy starym abonamencie w tych samych pieniądzach lub niższym,pisałem już w inny poście.

werf

Active member
Bez reklam
Pewnie trzeba czekać na rozwój sytuacji wypowiedzieć zawsze można w tym przypadku bez konsekwencji
Ja w N mam za 149 zł wszystko plus 3 białe dekodery multi w cenie brak tylko History HD wychodzi po 38 zeta na dekoder

Teraz oferta z Canal+ 3 multi to 70 zeta więcej + 296 jednorazowej opłaty aktywacyjnej
Poczekam na telefon zobaczymy

A jak to rozumieć ?

FAQ: CZY PRZEJŚCIE DO NC+ WIĄŻE SIĘ Z JAKIMIKOLWIEK OPŁATAMI DODATKOWYMI, NP. AKTYWACJĄ?
POWRÓT
Jeżeli pozostaniesz przy dotychczasowym dekoderze, przejście do nc+ nie wiąże się z dodatkowymi opłatami, za wyjątkiem skorzystania z wyższego pakietu.

Jeżeli chcesz wymienić dekoder na lepszy, wtedy możliwe jest naliczenie opłaty aktywacyjnej za nowy dekoder.

Ostatnia edycja:

rafix01

Member
Bez reklam
wypowiedzenia wysyłamy po wprowadzeniu zmian, czyli jak znikną programy :x

WZORY:

dla N:

swoje dane

ITI Neovision Spółka z o.o.
ul. J. Conrada 37
31-357 Kraków

O Ś W I A D C Z E N I E

Niniejszym oświadczam, że nie akceptuję zmian wprowadzonych od dnia 5 kwietnia 2013r. tj. zaprzestania udostępniania kanałów stanowiących opcję dodatkową nPremium, w związku, z czym rozwiązuję zawartą w dniu ...........r. „Umowę o Abonament nr ..............”, zgodnie z Rozdz. V ust. 8 Regulaminu Świadczenia Usług, ze skutkiem na koniec miesiąca, w którym przyjęto niniejsze pisemne oświadczenie o rozwiązaniu Umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia.

dla C+

swoje dane

CANAL+ CYFROWY Spółka Akcyjna
02-100 Warszawa
skr. poczt. 8

O Ś W I A D C Z E N I E

Niniejszym oświadczam, że nie akceptuję zmian wprowadzonych od dnia 1 kwietnia 2013r. w związku, z czym rozwiązuję zawartą w dniu ............r. „Umowę o Abonament” zgodnie z art.7 §1 Regulaminu Umowy o Abonament, ze skutkiem na koniec miesiąca kalendarzowego, w którym przyjęto niniejsze pisemne oświadczenie o rozwiązaniu Umowy.

kadmajster

New member
a co z osobami które przedłużyły umowę jeszcze w N między połową lutego a połową marca? wcześniej miałem abonament 68 zł w pakiecie 6 bloków + blok HBO. zrezygnowałem z takiego zestawu w związku z ceną którą mi zaproponowano i skończyło się na pakiecie podstawowym 59 zł. Czy i ja mogę jeszcze odstąpić od tej umowy?? Na razie nie dostałem żadnych dokumentów w związku z aneksem do umowy itp. więc jestem w czarnej d*** :)
Kto może niech pomoże, jeśli wiedzę posiada. Z góry podziękuję

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
a co z osobami które przedłużyły umowę jeszcze w N między połową lutego a połową marca? wcześniej miałem abonament 68 zł w pakiecie 6 bloków + blok HBO. zrezygnowałem z takiego zestawu w związku z ceną którą mi zaproponowano i skończyło się na pakiecie podstawowym 59 zł. Czy i ja mogę jeszcze odstąpić od tej umowy?? Na razie nie dostałem żadnych dokumentów w związku z aneksem do umowy itp. więc jestem w czarnej d*** :)
Kto może niech pomoże, jeśli wiedzę posiada. Z góry podziękuję

No ja miałem podobnie. Stara umowa do stycznia 2014, i do tej pory pakiet za 59zł. Dzwoniłem parę razy na infolinię i każdy mówił coś innego. Jedni że można zostać do końca starej umowy a inni że w związku z połaczeniem platform nie ma takiej możliwości. W piątek kupiłem gazetę z programem " To & Owo" i tam również jest napisane że abonenci obu platform nie mogą zostać przy starych umowach. Moja kobieta telefonicznie potwierdziła przejście na pakiet Universe + również za 59zł, więc dla mnie się nic nie zmienia. Zobaczymy tylko czy prześlą umowę?

Do góry