Cześć,
w skrócie: te ostatnie pomiary robiłem przy wyłączonych innych sprzętach i zużycie energii spadło o ok. 60W. Jest duża róznica przy wyświetlaniu np. filmu (185-215W) a np. wiadomościami i reklamami (300-355W), tryb eco wyłączony obraz jasny. Na dvd nie sprawdzałem. Jak będę miał więcej czasu to trochę się tym pobawię.
odnośnie divix przez usb to chodzą super, jakość jest dużo lepsza niż sygnału SD z kablówki. Gdybym nie wiedział, że to divix to pomyślałbym, że ripowany DVD. Napisy z polską czcionką w ustawieniu latin2. Generalnie nieźle sobie z tym daje rade, obraz jest lepszy niż na dvd w crt samsunga 100hz. Jedyny problem, że nie widzi dysku 40 gb ntsf a tylko pendriva z fat32 (1gb). Być może trzeba by podzielić dysk na partycje i sformatować na fat32.
Zużycie energii na filmie divixz pendriva "Życie i smierć Iana..." - 220W, eco wyłączony.
Odnośnie jakości divixów to jednak jakość dvd jest lepsza
, ale generalnie jest dobrze, obraz jest gładki i przyjemnie się ogląda. Lepsza jakość niż sygnału sd.
Odnośnie pasów to nie ma problemu (a przynajmniej ja nie zauważam). Generalnie staram sie oglądać na pełnym ekranie aby panel się dobrze wygrzał. Powidoki pojawiają się tylko gdy na czarnym tle pojawiają się białe napisy, plansze, itp, ale też szybko znikają. W czasie wyświetlania filmu (i po) tego nie widać.