Czy jest sens wymieniać DENON CEOL RCDN-9 ?

star0

New member
Witam zakupiłem ostatnimi czasy kolumny heco music style 500. Podłączone są one do denona n9. Jestem zadowolony, ale mam świadomość, że z innym urządzeniem mogłyby zagrać lepiej. Tutaj miałbym takie pytanie. Czy wymiana tego denona na coś z półki niżej przedstawionych urządzeń ma sens ,da dużą różnicę i które z nich najlepiej zagrałby z tymi kolumnami ?

Onkyo 8150 - mój faworyt ze względu na możliwości (odchodzą dodatkowe wydatki)

onkyo 9050

marantz pm 6005

yamaha rn 602

Pozdrawiam serdecznie

Kupiłeś bo testowałeś. Ten N9 nie jest duży i mogłeś go do sklepu zabrać na testy. Moim zdaniem to wina Heco500, one za małe są jak na podłogowe kolumny.
Moim zdaniem zmiana sprzętu nie pomoże, lepiej kolumny zmień.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

star0

New member
Tyle, że tak jak napisałem jestem zadowolony(heco zmieniły quadrale quintas 500) . Denon prędzej czy później pójdzie do sypialni. Pytanie czy sprzęt typu onkyo 8150 zagra dużo lepiej czy nie ?

Onkyo 8150 ma więcej mocy na kanał niż Denon, jeden i drugi ma wyj na suba wej optyczne, do Onkyo możesz więcej źródeł podłączyć.
Najlepiej będzie jak pod pache N9 i do sklepu na test z 8150 i na miejscu się przekonasz.

3 tyś za kolumny które mają dobre opinie, lare osób je ma a ten gada że to wina kolumn....
MS900 tak ale MS500 to trochę małe kolumny....ok jak dla mnie. Osobiście je kiedyś słuchałem MS500 vs MS900 i zamiast MS500 to jak dla mnie Dali Zensor7 grają.
Kolega ma Denona n9 nie jest to duże i najlepiej zabrać na testy go i porównać z Onkyo.

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
@Caparzo słyszałeś tą hybrydę w warunkach domowych (18 m2 ) z Monitor Audio Silver 1 ? Kolega posiada taki zestawik i powiem Ci że nie tylko mnie się podoba jakość wydobywającego się z takiego zestawiku dzwięku . Czasem pozory mylą ..

Do góry