Czy jest sens pchać się w kolumny podłogowe?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Witam ponownie:)

Remont dobiega końca.. czas na przyjemności

Ostateczenie roztawienie jest troche inne, szafka i tv na ścianie tu gdzie na symulacji jest kanapa a kanapa koło blatu. Niestety nie dało mi to więcej miejsca (zamiana z innych względów:))
Tak czy tak nie ma miejsca na duże głośniki:(
Co myślicie o Harman Kardon HKTS45BQ? szczególnie ten sub bezprzewodowy - czy to dobre jest?
Jeśli ten zestaw to z onkyo 609 czy już isć za ciosem i jakiś HK?
Jeśli nie to jaki za podobną kasę?
Dzięki z góry za wskazówki
Konkret malutkie to HKTS65BQ, ampli do niech AVR270 i będzie ładny zestaw.

chwiejak

New member
A jaki masz metraż? Oczywiście mogą być zarówno podłogowe, jak i jakieś fajne podstawkowe. W Jamo s606 bym się nie pchał, bo one są trudne do ustawienia. Musiałbyś odsunąć je od tylnej ściany ok. 40-50cm, i od strony bocznego głośnika najlepiej ok. 1m. Z rysunku widać że za dużo miejsca by nie miały. Lepiej poszukaj czegoś innego, a najlepiej z przednim BR. W zależności od metrażu masz wolałbym kupić np. Quadral Quintas 5000/6000. Te 1500zł to na komplet 5.0 czy tylko na fronty?

Kolego te QQ6000 mają BR z przodu? różnie to na zdjęciach w necie bywa:)

Są jakieś inne (wyższe i węższe fronty) zestawy które polecacie za ok 2k?
Zależy mi również na tym żeby tylne głośniki były małych rozmiarów.

Z tzw. xxxxxxxx HK na pewno jest w czołówce. A może chociaż monitory?

Kolego jakie monitory polecisz o klasycznym wyglądzie?

Konkret malutkie to HKTS65BQ, ampli do niech AVR270 i będzie ładny zestaw.

to przekroczy niestety mój budżet: 4k (bez suba)

dzięki za wskazówki

Ostatnia edycja:

hans2

Banned
Są jakieś inne (wyższe i węższe fronty) zestawy które polecacie za ok 2k?
Zależy mi również na tym żeby tylne głośniki były małych rozmiarów.

idz posluchaj indiana line nota 550. br jest z przodu, fronty schodza nisko z basem wiec na poczatku nie brakuje AZ TAK suba, bardzo ladna gora jak na ta polke cenowa.
IMO w tej cenie jedne z lepszych.

Orzeł3

Banned
Jeżeli szukasz bardzo dobrych monitorów to zaproponyję Eltax Monitor 3 .
Bardzo dobra duńska szkoła grania . Basreflex jest od dołu ( posiadają swoje kolce ), co czyni je bardzo uniwersalne w ustawieniu . Basik jest niesamowity :)
O subie na jakiś czas możesz zapomnieć.

chwiejak

New member
Koledzy, dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem.
Nadal się waham czy kupić onkyo609 + 5.0 z frontami (QQ5000/6000) (+sub) czy AVR270 + 5.1 hkts35. Daje sobie czas do przyszłego miesiąca;)

Mam jednak jeszcze jedno pytanie: Czy da się bezprzewodowo odtwarzać dźwięk z windowsa na ampli? Ja to widzę tak że klikam na youtube i dźwięk mam na kolumnach, czy za dużo wymagam?
może bluetooth? bo po wifi wątpie.

Pozdrawiam

moles

New member
Są różnego rodzaju porty bluetooth, które powinny spełnić wymagania.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Koledzy, dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem.
Nadal się waham czy kupić onkyo609 + 5.0 z frontami (QQ5000/6000) (+sub) czy AVR270 + 5.1 hkts35. Daje sobie czas do przyszłego miesiąca;)

Mam jednak jeszcze jedno pytanie: Czy da się bezprzewodowo odtwarzać dźwięk z windowsa na ampli? Ja to widzę tak że klikam na youtube i dźwięk mam na kolumnach, czy za dużo wymagam?
może bluetooth? bo po wifi wątpie.

Pozdrawiam
Proponuję mixa:
Harman AVR270 + JBL LOFT 50 5,1

Audio z kompa po kabelku lub skorzystanie z promocji HK na gratisowy BTA10.

chwiejak

New member
Tak, widziałem tego JBL LOFT, newet mi się podoba. Nikt do tej pory o tym systemie nie wspominał. Myślałem, że boczny głośnik (tak jak w jamo) powoduje kłopot z rozstawieniem głośników (?).
Jak wyrwać ten transmiter HK?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Montowaliśmy już takich zestawów kilkadziesiąt i boczne głośniki w niczym nie przeszkadzały, Lofty to w dodatku wąskie głośniki i WAF przymykają na nie oko.
Pisz na priva z zamówieniem i załatwimy zestaw z promo BTA10.

chwiejak

New member
no fakt:)

Chyba się skuszę na te lofty50, fajnie wyglądają, mają dobre recenzję i dobrze wpasują się w mój pokój.
Czy naprawdę najlepiej zagrają z AVR270, czy ten ampli ma pilota progamowalnego?

Co myślicie o bezprzewodowym subie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

chwiejak

New member
Dzięki Blackninja, ofertka bardzo atrakcyjna:)

Jak to jest z bezprzewodowym subem?

Przy remoncie nie przewidziałem kabla na suba:( mam tylko dwa stereo na tylną ścianę.

Jest jakiś dobry transmiter do kablowych subów czy lepiej dedykowanego do wireless?

Do góry