Czy granie przez internet na PS3 jest płatne?

Peek

New member
Bez reklam
Moze to laickie pytanie, ale nie mam PS3 i zastanawiam się nad kupnem. W X360 jest np. Xbox Live gdzie trzeba kupować karty-zdrapki. Jak to jest w PS3?

Ogr

New member
Bez reklam
Tylko nie porównaj tego z xbox live;) Serwery ps3 sa wkur...jace ;) Ciagle jakies problemy itp .Dla gracza dla którego siec jest priorytetem moze byc to drażniące.Dlatego ze xbox live jest odpłatny moga pozwolic sobie na świetne łącza .

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
Ogr napisał:
Tylko nie porównaj tego z xbox live;) Serwery ps3 sa wkur...jace ;) Ciagle jakies problemy itp .Dla gracza dla którego siec jest priorytetem moze byc to drażniące.Dlarego ze xbox live jest odpłatny moga pozwolic sobie na świetne łącza .

Moze to co powiem wyda wam sie głupie ale dla mnie priorytetem jest raczej single player:) , ale co prawda to prawda grałem na xbox live i przyznam, że nie doswiadczyłem ani jendego szarpniecia ani innych problemów.

dienekes' shade

New member
Witaj w klubie :D Dla mnie single jest najważniejszy. Poza tym, mówię "nie" uiszczaniu opłat za coś, co może i powinno być darmowe. Czytałem wiele dobrego o serwerach MS i nie zamierzam tego kwestionować. Myślę, że prócz utrzymywania ich z pieniędzy graczy, o mocy serwerów imć Gates' a zaważa również fakt, iż x box jest o rok dłużej na rynku, a to kupa czasu na rozbudowanie stosownej infrastruktury.

EDIT: Dodam, że podczas gry on line (COD 4 - ponad 120 h w sieci, GTA IV, Bunrout Paradise) nie miałem żadnych problemów (poza tymi związanymi z Liveboxem, czyli Telekompromitacją S.A.) z połączeniem, siecią, rozgrywką itp. Tym samym, nie mam powódów do narzekań na PSN.

Ps. Ogrze, to nie zaproszenie do kolejnego sparignu pod sztandarami naszych platform, więc proszę, nie wszczynaj polemiki - uznaję, znaną mi z opowiadań, wyższość serwerów MS :mrgreen: co i tak w żadnym razie nie skłoni mnie do zakupu x klocka :p

Ostatnia edycja:

brx

New member
Dla mnie najważniejszy jest multi. Konkurencja ze sztuczną inteligencją, daje trochę mniej satysfakcji.
Szczerze mówiąc, nie mam złych doświadczeń z serwerami Cod'a - może to kwestia łącza jakie posiadam, może po prostu braku porównania z serwerami MS.

szakal9999

New member
ja tam nie gram dużo po sieci, ale nie miałem jeszcze nigdy problemów z serwerami PSN. Raz miałem lagi, przez operatora - ale go zmieniłem i już nie mam a raz była konserwacja PSN. w sumie grałem kilkanaście, kilkadziesiąt razy przez sieć więc może poprostu miałem szczęście.

Ogr

New member
Bez reklam
Nie absolutnie nie chodzi mi o wyzszośc konsoli ;) Ja z tym nie mam problemu pisze fakty;) Kolega pyta o gre po sieci ja tylko odpowiadam .Dlaczego według mnie xbox live jest płatny a zarazem lepszy ;) Dla mnie priorytetem jest siec po przejsciu single prawdziwa gra zaczyna się na sieci .Tego doswiadczam we wszystkich FPS itp.Mozna się niezle zdziwic wierzac w swoje umiejetnosci na single,w multi oczy sie otwieraja :D :D :D Ja lubie rywalizacje to sa prawdziwe emocje.Gra nabiera wiekszej wartosci .Oczywiscie sa gry single które maja swietną fabułe i nie nadaja sie na siec.
P.s w COD4 grywałem godzinami dziennie , neta mam 2 mega(co w niczym nie pomaga) ,a i tak co dziennie były problemy a to wkur... jak masz mecz klanowy itp:) Utrzymanie gry z tymi samymi ludzmi odpada.Ciagłe zapraszanie sie bo raz tego wywali raz innego albo wszystkich !!!Miałem GRIDA na ps3 to było cos strasznego chcac pograc po sieci i utrzymac gre z tymi samymi zawodnikami :( Teraz gram w GRIDA na xbox live i co ??? NO cudnie :D
Jak komus tak bardzo na tym nie zalerzy to oczywiscie serwery ps3 wystarcza !

Ostatnia edycja:

dienekes' shade

New member
Ogr napisał:
Nie absolutnie nie chodzi mi o wyzszośc konsoli ;) Ja ztym nie mam problemu pisze fakty;) Kolega pyta o gre po sieci ja tylko odpowiadam .Dlaczego według mnie xbox live jest płatny a zarazem lepszy ;) Dla mnie priorytetem jest siec po przejsciu single prawdziwa gra zaczyna się na sieci .Tego doswiadczam we wszystkich FPS itp.Mozna się niezle zdziwic wierzac w swoje umiejetnosci na single,w multi oczy sie otwieraja :D :D :D Ja lubie rywalizacje to sa prawdziwe emocje.Gra nabiera wiekszej wartosci .Oczywiscie sa gry single które maja swietną fabułe i nie nadaja sie na siec.
Zgadzam się w całej rozciągłości. Osobiście, preferuję pięknie (de gustibus...) wyreżyserowane fabuły jak np. w MGS 4, COD 4 (misja w Czarnobylu!!!) czy Uncharted, a tego, niestety, póki co w multi zrobić się nie da. Tryb co-op stanowi dobry początek, ale... Tak na marginesie, tryb MP w COD 4 zabrał mi kawałek życia - uwielbiam współzawodniczyć, a multi pozwala się wykazać.

Peek

New member
Bez reklam
A czy PS3 odbiera internet przez Wi-Fi? Bo jeżeli nie no to nie bede ciagnął kabla z 2 pokoju.

W takim przypadku do multi podłącze sobie Xboxa bo to on bedzie wtedy w 2 pokoju.

Ogr

New member
Bez reklam
Ale, powiem ci ze wyobrażam sobie Uncharted w multi .Było by świetnie :D
Tak!!! PS3 posiada WiFi !!!!!

brx

New member
W żadnym klanie nie jestem, więc może z tego powodu problem utrzymania połączenia w 4 osoby mnie nie dotyczy, przez co moja opinia o serwerach PSN. Może jakby jakimś cudem America's Army pojawiło się na ps3, stary team by się dało reaktywować :D .x!.

dienekes' shade

New member
Skoro o życzeniach w mutli mowa...Gdyby Rise of the Argonauts miało sieciowy tryb Co-op :rolleyes: Cudo :krol: No i żeby Diablo III zostało wydane na Playstation 3 :-D Piękny zestaw, hehe.

Ps. Ja też jestem bezklanowcem, choć chciałem takowy zmontować. Problemów z sieciowym COD 4 na PS3 nigdy nie miałem, poza rozłączaniem przez Liveboxa, heh :roll:, ale to już inna bajka.

brx

New member
Z Diablo III to raczej słabo, bo nie zanosi się na wersję konsolową. Ta gra, to jedyny argument, by mojego starego pieca zmodernizować. Klasyka :D

dienekes' shade

New member
Wiem...wiem...:( Łudzę się jednak :D I tak jak w Twoim przypadku, Diablo III to jedyny powód, dla którego myślę o zakupie solidnego PieCa. Heh, znając tempo Blizzard' a, poczekamy jeszcze baaardzo długo.

brx

New member
Niby na połowę przyszłego roku się zapowiadają. Dwie postacie już mają "gotowe", więc może jednak... :D

dienekes' shade

New member
Hmm, już zapowiadają? Czytałem FAQ na oficjalnej stronce i nawet o wstępnej dacie nie było mowy... Zresztą, to Blizzard... Nawet gdyby zapowiedział premierę na 1 stycznia 2011 roku, to i tak nic pewnego. Znając tego developera, ze 100 razy przełoży termin i gra wyjdzie za kolejne 5 lat :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Cholerny Blizzard :twisted:
Z drugiej strony, na grę trzeba czekać 8-10 lat, ale produkt końcowy usprawiedliwia niezliczone obsuwy, heh ;)

Do góry