Czy będzie 50 pv80 ???

btw

New member
A ja poczekam na 50PV, nawet jeśli nie wprowadzą to do tego czasu stanieje LG, a i może jakiś jego teścik się pojawi. Nowe Samsungi też może się pojawią wiec troszkę wieksza konkurencja by się pojawiła jeśli chodzi o modele z tego rocznika. LG 50 cali wciąż jest zbyt drogi, ale ceny powolutki spadają :)

ulysse

New member
robiw Też myślałem nad 42PV80 ale z odległości 4 metrów będzie za mały. A przynajmniej tak wszyscy mówią na forum i osoby które wybrały 42" do mniejszych pokoii ( mój ma 26m^) chętnie by się zamieniły na 50". A że chcę w miarę nowy model więc jak narazie wchodzi w grę LG PG6000 i ten Panas. No ale jak wczesniej pisałem jeśli w następnym tyg nic się nie wydarzy to zamawiam tego LG. Bo innej alternatywy na chwilę obecną nie widze.

ArtS007

New member
Bez reklam
Wiem, że to indywidualna sprawa, ale czy nie można poczekać jeszcze trochę, a nie żałować później pośpiechu? przecież wiadomo, że produkcja nowych modeli musi się rozkręcić.

ArtS :)

szymek66

New member
Pewno, że można żałować, ale czy Panasonik to taka firma co nie wie co aktualnie produkuje, albo będzie produkować za 2-3 miesiące?
AMD czy Intel ogłaszają na wiele miesięcy wcześniej jakie proc. będą produkować , by ludzie czekali właśnie na ich produkt a nie konkurencji, a tu jakaś dziwna polityka z wielką tajemnicą a i tak żadnej rewolucji w jakości obrazu nie ma.

btw

New member
Ciekawe jak długo nam przyjdzie czekać. A jak wprowadzą to pewnie po sukcesie 42 Panasonic dołoży taką cenę jak LG przy nowych 50 :???: Chciałbym się zmieścić w 4500zł. (4300 byłoby miło:roll:).

Ehh, możnaby zaśpiewać "Gdzie się podziały... tamte Panasy" :hmm: :hmm: :hmm: Ile można czekać :confused:

Ostatnia edycja:

jarmiel

New member
Ja juz nie czekam

Witam
wkurzony na Panasa po zmarnowaniu 2 miesiecy wrocilem
do planu pierwotnego i kupilem Samsunga 50Q91.

Przerzucam sie więc z działu: "Czekający na Panasonic 50PV80"
do działu "Użytkownicy Samsung Q91".
(Jak na razie - po dwóch daniach jestem bardzo zadowolny).

Piszę po to, że jeśli zagląda tu ktoś z Panasa Polska to może
post taki jak ten spowoduje poważniejsze traktowanie polskich
użytkowników i przyspieszy wprowadzenie oczekiwanych modeli.

Czego życzę bardziej cierpliwym koleżankom i kolegom.
Jarek

ArtS007

New member
Bez reklam
Sądzę, że ich obecny brak jest kwestią czasu. Byłoby mało zrozumiałe, gdyby obszar 50" Panasonic pozostawił najprostszemu modelowi. To ewentualne opóźnienie może być spowodowane rozruchem linii produkcyjnych.

ArtS :)

r0manp

New member
Witam,

Może się głupio pytam, ale konkretnie czego brakuje temu TH-50PV8P ?

Dlaczego tak czekacie na 50pv80 ?

Z opisu na stronie producenta wynika, że ma wszystko czego plazma HD (nie full) mieć powinna (100 Hz, panel G11). Rozdzielczość 720p.

Pytam poważnie, bo przy mojej odległości oglądania, full hd, nawet 50" bedzie mało widoczne i zastanawiam sie na serio nad tym modelem.

Cena moim zdaniem atrakcyjna.

pozdr

r0manp

r0manp

New member
androzek napisał:
Kiki mówi że jest różnica.A on się trochę lepiej zna.Z różnic - 80 ma lepszy kontrast i lepszą elektronikę.

witam,

nie neguję wiedzy kikiego, ani Twojej, ale nie bardzo rozumiem - porównujecie 50PV8 z czym ? przecież 50PV80 nie ma.

z mniejsza matrycą zawsze będzie to lepiej wyglądać w SD, więc porównania np. z 40pv80 chyba nie mają sensu - mylę się ?

pozdr

r0manp

A_ndy

New member
Prawdopodobnie porónanie dotyczy 42" PV80 vs PV8. Różnice przekładają się na oczekiwane 50PV80, które już jest w USA czy Japonii :(
Pozdrawiam, A_ndy

Do góry