Cyfrowy Polsat pytania

jatujestem

New member
Zastanawiałem się nad wyborem dodatkowej, taniej telewizji satelitarnej. Mój wybór padł na Cyfrowy Polsat z pakietem mini HD za 15 złotych/miesięcznie. Na korzyść CP przeważyło to że w tym pakiecie ma Polsat Sport dzięki czemu mógłbym oglądać mecze Śląska Wrocław któremu kibicuję. Na ich stronie pisze że przy umowie na 15 miesięcy dekoder SD za 1zł. Czy ktoś orientuje się ile kosztowałby do tego zestaw antenowy oraz czy dekoder byłby w stanie wyświetlać kanały HD (oczywiście downscalowane na SD)? (Jeśli łączny koszt zakupu przekraczałby 100 złotych to zastanowiłbym się nad ofertą innych nadawców ale z dekoderem HD)
Oraz czy ktoś mógłby podrzucić mi listę z dostępnymi kanałami FTA które byłbym w stanie odbierać.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli się nie mylę to w tej opcji jest oferowany dekoder Echostar DSB 717 to starszy model (2006r ) jest to dekoder MPEG 2 więc nie ma możliwości odbioru kanałów HD gdyż dekoder" ich nie widzi" - czyli żadnego skalowania do SD nie będzie ,jako plus jest to ,że dekoder ten jest dość stabilny oraz to że sygnał pojawia się jednocześnie na obu gniazdach scart.Z tego co wiem możesz kupić zestaw antenowy w Polsacie za 28zł Jakie kanały FTA Ciebie interesują ?

Ostatnia edycja:

jatujestem

New member
Dzięki za odpowiedzi :)
Chyba się zdecyduję. Całkiem małe pieniądze a nie zależy mi na HD w moim pokoju. No cóż najwyżej nie będę miał możliwości oglądania TVP HD (reszta HD z tego pakietu jest również w wersji SD) Z FTA interesują mnie głównie kanały w języku angielskim i niemieckim (wiem że jest dużo informacyjnych, z filmowymi to chyba kiepsko). A czy na kanałach z tego pakietu (np. polsat film,tvn7 lub polsat sport? ) jest możliwość zmiany wersji językowej na oryginalną?

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Powiem tak ten Echostsr był pierwszym dekoderem jaki miałem ,pracował u mnie mniej więcej od 2007-2011 r ,nigdy nie miałem z nim kłopotu .Przez ten cały okres zawiesił się może 4-5 razy ,więc można powiedzieć ze sprzęt jest super stabilny ,co prawda nie lubię Polsatu ale pisze jak jest - udał im się ten dekoder.Jeżeli nie zależy Ci na kanałach HD a chcesz mieć możliwość oglądania w swoim pokoju to wybór jest dobry .Dekoder jest prosty w obsłudze ,menu przejrzyste ,podobnie jak EPG (elektroniczny przewodnik po programach) ,pilot działa nawet pod większym kątem - ogólnie dobry sprzęcik za te pieniądze ,3 miesiące pakietu masz za darmo więc płacisz tylko za 15 miesięcy po tym okresie oglądasz pakiet darmowy bez opłat

Domyślam się że chodzi Ci o możliwość oryginalnej ścieżki dźwiękowej (bez lektora) nie ma takiej możliwości ,nie jest to wina dekodera po prostu nadawca tego nie oferuje ,w przypadku niektórych zagranicznych programów jest taka możliwość
Jeżeli chcesz oglądać takie programy jak wymieniłeś załóż monoblocka aby mieć możliwość oglądania programów z Asrty 19,2 E (koszt takiego monoblocka to 40-50zł) ,na Astrze są setki atrakcyjnych niekodowanych programów -trudno wymienić wszystkie - dla przykładu
polskie - TVP Kultura ,TVP Historia ,TVP Info (niektóre pozycje kodowane) ,TVP Polonia ,Trwam

Informacyjne - CNBC Europe ,BBC World News,CNN International ,ZDF Infokanal ,n-tv,Euronews,N-24,Sky News International,Al Jazzira,CCTV News,France 24,Russia Today

sportowe - Eurosport Germany ,Kabel 1 (także mecze ,wczoraj był Hannover 96-Śląsk Wrocław) ,ZDF (piłkarska liga mistrzów) ,Sport 1 Germany

Dużo filmów (szczególnie niemieckich ) RTL ,RTL2,VOX ,Super RTL ,Comedy Central Austria ,Das Erste ,Das Vierte ......

Ostatnia edycja:
Do góry