Cyfrowy Polsat HD na dwa telewizory?

KuKiKaZMaN

New member
Witam wszystkich forumowiczów.

Posiadam dekoder Cyfrowego Polsatu HD (Samsung), który jest podłączony do plazmy na drugim piętrze domu, a potrzebuję zrobić tak, aby działał też na drugim telewizorze (kineskop) na niższym piętrze domu.

Jeden telewizor jest podłączony poprzez HDMI, ale nie wiem czy jak podepnę jednocześnie z HDMI kabel S-Video do drugiego TV będzie obraz na obydwu?

Czy da się tak zrobić, aby można było oglądać różne kanały na tych telewizorach jednocześnie?

Bardzo proszę o rzetelną odpowiedź.
Pozdrawiam.

kamilb

Member
KuKiKaZMaN napisał:
Czy da się tak zrobić, aby można było oglądać różne kanały na tych telewizorach jednocześnie?

Nie znam się na tych sprawach za bardzo ale wg mnie niestety się nie da. Nawet nie wiem czy w ogóle jak się ma dekoder to można oglądać na innym telewizorze kanały z tego dekodera a co dopiero różne kanały na dwóch tv...
...pewnie ktoś jest bardziej obeznany i wszystko Ci i może mi wyjaśni :)

pozdro

_MarSs_

New member
Co do pierwszej części to tak, bedzie sygnał jednocześnie na HDMI i na SCART. Jak się ustawi 1920x1080 to na scart i tak pozostanie 720x576.

Co do drugiej części to nie, na obudwu wyjsciach zawsze jest to samo i nie ma sposobu aby były 2 różne kanały z jednego dekodera SAMSUNG.

Do góry