Cyfrowy polsat - bardzo zła jakość dźwięku

Tadeo24h

New member
Witam!
Wczoraj zakupiłem cyfrowy polsat. Tak więc po za kupie wziąłem się za podłączenie urządzeń. Przeprowadziłem kabel antenowy jednak zakupione 20m nie wystarczyły. Wziąłem jednak kawałek starego kabla i połączyłem go z tym drugim zwykłą złączką rozdzielającą sygnał z jednego na wejściu na 2 na wyjściu. W związku z tym że miałem do połączenia 2 kable tak więc drugie wejście na wyjściu rozdzielacza jest puste.(może to jest przyczyna?) Podłączyłem wszystko tak jak trzeba (posiadam dekoder mini na eurołącze), ustawiłem antenę i tak zyskałem 100% sygnału na górnej i 73% na jakości - dolny pasek. Wszystko było by dobrze gdyby nie dźwięk. Obraz jest bez zastrzeżeń a dźwięk jest marny, bardzo słabo słychać i jakość dźwięku jest gorsza anieźeli z zarysowanej płyty winylowej. Co moze być tego przyczyną? Proszę o pomoc gdyż nie mam doświadczenia w robieniu tego typu instalacji.

janusz

New member
Bez reklam
Sprawdź ustawienia głosu w dekoderze (powinno być stereo bo masz Euro), oraz ustawienia w TV, sprawdź inny kabel Euro. Jak masz dobry obraz to sygnał jest OK. Aha, może masz ściszony głos w dekoderze. Sorry, że piszę jak dla laika, ale czasem każdy zapomina o podstawach.

Do góry