Cyfrowe UPC na dwóch TV

vasquez

New member
Witam!...
Zakupiłem sobie do mieszkania 2i tv LCD...ma on komplet tunerów...
1y TV odbiera cyfrową UPC przez dostarczony modem z kartą dekodującą..
2i TV (sypialniany) wykrywa kanały cyfrowe, niemniej są zakodowane...
w związku z tym mam pytania:
- czy muszę zamawiać za 20zł dodatkowy tuner by się cieszyć kanałami cyfrowymi na 2im tv?
- czy UPC oferuje samą kartę do wetknięcia do tv by poszerzyć ilość kanałów o te cyfrowe?
- jeżeli nie, to czy jest możliwość obejścia (Jak w Cyfrze+), poprzez kartę hosta, w którą wkładamy kartę dekodującą do tunera, i na kabelku podpinamy atrapę karty w 2im TV (lub dekoderze)?..Czy karta taka jest przypisana (jak w Nce) do dekodera i numer ten nie przejdzie?

Z góry dziękuję za pomoc.

tomek_fcb

New member
Każda karta dekodująca jest sparowana z dekoderem ( jak w N ) i nie ma innej możliwości odbierania kanałów cyfrowych UPC na drugim tv jak tylko wykupienie opcji multiroom (dodatkowy dekoder)

JackS.

New member
Bez reklam
2i TV (sypialniany) wykrywa kanały cyfrowe, niemniej są zakodowane...
w związku z tym mam pytania:
- czy muszę zamawiać za 20zł dodatkowy tuner by się cieszyć kanałami cyfrowymi na 2im tv?
Zawsze możesz użyć splittera HDMI i ten sam obraz, który masz w salonie wysłać do telewizora w sypialni.

JackS.

New member
Bez reklam
zgadza się, ale wtedy jest zmuszony do oglądania dokładnie tego samego kanału na obu tv, a nie na każdym osobny sygnał.
Jasne, ale większość osób z TV w sypialni korzysta, gdy kładzie się spać i gdy już nie ogląda TV w salonie. Poza tym przeprowadzenie kabla HDMI od tunera z salonu (wraz z bezprzewodowym przedłużaczem pilota) nie oznacza, że nie można w sypialni oglądać programów z innych źródeł, gdy w salonie ktoś ogląda coś, co nam w sypialni nie odpowiada.

tomek_fcb

New member
Jasne, ale większość osób z TV w sypialni korzysta, gdy kładzie się spać i gdy już nie ogląda TV w salonie. Poza tym przeprowadzenie kabla HDMI od tunera z salonu (wraz z bezprzewodowym przedłużaczem pilota) nie oznacza, że nie można w sypialni oglądać programów z innych źródeł, gdy w salonie ktoś ogląda coś, co nam w sypialni nie odpowiada.
Dla mnie jedyne rozwiązanie to multiroom z którego korzystam bez zbędnych kombinacji. Jasne, że da się oglądać różne źródła na drugim tv, chodziło mi o różne kanały co jak wiadomo jest niemożliwe ;)

sosik_15

New member
Witam

Nie zaczynajac nowego tematu zapytam tu. Posiadam upc i zamierzam dokupic usluge multiroom lecz odstracza mnie cena za instalacje go (200zł) czy jest mozliwosc dokupienia tej uslugi i samemu podlaczyc sobie dekoder ??

Pozdrawiam

Do góry