happyface napisał:dzisiaj canal+ pokazal, co jest wart, zaczely sie w nocy finaly NBA, ktore od dawna zapowiadane byly w HD, w sumie w 90% dlatego wykupilem pakiet HD... i co? nie ma HD, nie ma 16/9, jakosc nedzna jak zawsze, i przy obrazie 4/3 zapomniali nawet rozciagnac na pelny ekran i zostawili "kwadracik" z pasami po bokach... gratuluje...
Witam.dwoz napisał:Witam,
Mam ofertę świąteczną cyfry+ "Napakowana promocja", w maju zniknęły u mnie następujące kanały: wszystkie HBO, Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD.
Czy to normalne? jak dobrze pamiętam, to powinny zniknąć wszystkie kanały HD - również National Geographic HD, MTVN HD, EuroSport HD?
sonsiad napisał:dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie - jeszcze powalczę ze sprzętem i zobaczę co się da zrobić
- kolejne pytanie - podczas zatrzymania programu za pomocą pauzy występują spore problemy z jego ponownym wystartowaniem. przykład - dzwoni telefon - dajemy pauzę na pilocie i po 10 min chcemy wrócić do oglądania - wciskam play na pilocie i .... kicha - obraz wyświetlany jest w bardzo zwolnionym tempie - jakieś rady?
do kmarcin:
sam kilka dni temu przeszedłem z ntv do cyfry. zadecydowały programy jakie mogę oglądać za podobne pieniądze. natomiast co do sprzętu to jednak dekoder ntv ( miałem ten czarny z funkcją nagrywania ) bije na łeb na szyję cyfrowy dekoder ( mam philipsa -hd z funkcją nagrywania). ze sprzętem z ntv nie miałem żadnego problemu. w cyfrze jak poczytasz wątek dekoder jest największą bolączką. sam nie wiem może ja trafiłem na walniętą sztukę ale to co zaobserwowałem to:
- gubienie programów ( pomimo dobrze ustawionej anteny)
- funkcja zatrzmania programu i jego odtworzenia z opóźnieniem u mnie totalnie szwankuje
- wg mnie sporo traci się jeżeli chodzi o sprzęt przechodząc do cyfry
na resztę pytań niech odpowiedzą forumowi wyjadacze
ale żeby nie było że tylko jadę po cyfrze to muszę przyznać że obraz na canal+ film hd naprawdę jest świetny, canal +sport hd jak dla mnie też jest dobry ( choć pewnie sporo zależy od danej transmisji)
podsumowując - pakiet programów na jaki się zdecydowałem w cyfrze w porównaniu z ntv ( koszty bardzo zbliżone ) jest zdecydowanie lepszy. sprzęt niestety pozostawia dużo do życzenia...