cx680 z cyfrowy polsat

olmeq

New member
witam
mam problem z podlaczeniem cyfrowego polsatu do panasa, po podlaczeniu dekodera na tv pokazuje sie menu oraz brak sygnalu z satelity na wskazniku z dekodera rowniez nie ma zasiegu mimo ze dopiero odlaczylem go od starego lg i tam wszystko jest, sprawdzalem 3 rozne dekodery, 3 hdmi takza 3zlacza hdmi ktorymi dysponuje tv, probowalem tez na euro/scart/z tym samym rezultatem, zmienilem rozdzialke w dekoderze, hdcp w tv na 3mozliwosci auto, 1.4, 2.0, jakis tryb hdmi 1,2, juz myslalem ze mam uszkodzone zlacz ale laptop wpiety na hdmi dziala, nie mam juz pomyslow, prosze o pomoc

digitalus

Banned
Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Napisz dokladnie co znika tzn znika poziom sygnalu czy jakosc sygnalu z paska menu tunera satelitarnego ?czy znika obraz z telewizora?.
Jesli znika obraz to mozesz sprobowac przywrocic ustawienia fabryczne w telewizorze . Jesli sa problemy z wyswietlaniem obrazu przez wejscie hdmi to mozesz zajrzec do instrukcji cytat z instrukcji..
Jesli obraz z wejscia hdmi nie jest poprawnie wyswietlany ustaw opcje tryb 1/ tryb2

Ostatnia edycja:

olmeq

New member
ogladajac tv lg odlaczam hdmi i wpinam pod panasa w tym momencie na panasie pojawia się okno informacyjne o kanale na którym jestem/np. Polsat/ a u góry "brak sygnalu lub zmien ustawienia dekodera", sprawdzalem już te tryby ustawien hdmi ale to nic bo na scart tez jest to samo, zmieniałem również rozdzialke, w menu dekodera zauwazylem ze nie ma ani jakości ani mocy sygnalu/może to slepy watek/w każdym razie tv panasa zachowuje się tak jakby zabieral sygnal, tv jest podlaczony w liste z uziemieniem, resetowałem i dekoder i tv

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Ja bym spróbował jeszcze tak , przy wyłączonym telewizorze rozłączył kabel HDMI , odłączył Tv i dekoder od zasilania 230V na parę minut. Następnie połączył TV i dekoder kablem HDMI i włączył zasilanie 230V.

slawko_23

New member
Bez reklam
To ja miałem taki przypadek: tv 43cx750, dekoder multiroom nc+ taki biało czarny. Podpinam jedno do drugiego i brak dźwięku, zmiana wejścia hdmi, zmiana kabla i nic. Z konsoli dźwięk jest. Co pomogło? Podpięcie na chwilę nc + do innego tv i zmiana trybu hdmi na tryb czy opcje nr 2, jest w menu tv takie ustawienie. Dziwne ale prawdziwe.

olmeq

New member
sprawa nie aktualna, oddalem tv, dzwoniłem tez do panasocika ani serwis w poznaniu ani infolinia nie potrafila podac rozwiazania

marrcin.b

New member
odkopuje, też spotkałem się dziś z przypadkiem braku dźwięku n pa panasie cx680 50", hdmi wpinane w każde gniazdo, 2 różne kable, testowane 2 dekodery polsatu, szkoda że dopiero teraz znalazłem temat

Do góry