cx680 z cyfrowy polsat

olmeq

New member
witam
mam problem z podlaczeniem cyfrowego polsatu do panasa, po podlaczeniu dekodera na tv pokazuje sie menu oraz brak sygnalu z satelity na wskazniku z dekodera rowniez nie ma zasiegu mimo ze dopiero odlaczylem go od starego lg i tam wszystko jest, sprawdzalem 3 rozne dekodery, 3 hdmi takza 3zlacza hdmi ktorymi dysponuje tv, probowalem tez na euro/scart/z tym samym rezultatem, zmienilem rozdzialke w dekoderze, hdcp w tv na 3mozliwosci auto, 1.4, 2.0, jakis tryb hdmi 1,2, juz myslalem ze mam uszkodzone zlacz ale laptop wpiety na hdmi dziala, nie mam juz pomyslow, prosze o pomoc

digitalus

Banned
Witam.
Jesli nie ma poziomu sygnalu z dekodera cyfrowego polsatu to nie jest wina telewizora tylko tunera satelitarnego.Moze antena sie przestawila pod wplywem wiatru dlatego nie ma sygnalu.Masz dwa konwertery przy talerzu czy jeden? Jesli dwa to trzeba ustawic diseqc w menu tunera.Jesli jeden konwerter to trzeba ustawic tak jak na obrazku nizej.

Kliknij na link nizej .

http://agdlab.pl/testy/Test.dekodera.telewizji.satelitarnej.Cyfrowego.Polsatu-PVR.HD.7000,2691/4

PVR.HD.7000-pierwsza.instalacja.jpg

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Napisz dokladnie co znika tzn znika poziom sygnalu czy jakosc sygnalu z paska menu tunera satelitarnego ?czy znika obraz z telewizora?.
Jesli znika obraz to mozesz sprobowac przywrocic ustawienia fabryczne w telewizorze . Jesli sa problemy z wyswietlaniem obrazu przez wejscie hdmi to mozesz zajrzec do instrukcji cytat z instrukcji..
Jesli obraz z wejscia hdmi nie jest poprawnie wyswietlany ustaw opcje tryb 1/ tryb2

Ostatnia edycja:

olmeq

New member
ogladajac tv lg odlaczam hdmi i wpinam pod panasa w tym momencie na panasie pojawia się okno informacyjne o kanale na którym jestem/np. Polsat/ a u góry "brak sygnalu lub zmien ustawienia dekodera", sprawdzalem już te tryby ustawien hdmi ale to nic bo na scart tez jest to samo, zmieniałem również rozdzialke, w menu dekodera zauwazylem ze nie ma ani jakości ani mocy sygnalu/może to slepy watek/w każdym razie tv panasa zachowuje się tak jakby zabieral sygnal, tv jest podlaczony w liste z uziemieniem, resetowałem i dekoder i tv

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Ja bym spróbował jeszcze tak , przy wyłączonym telewizorze rozłączył kabel HDMI , odłączył Tv i dekoder od zasilania 230V na parę minut. Następnie połączył TV i dekoder kablem HDMI i włączył zasilanie 230V.

slawko_23

New member
Bez reklam
To ja miałem taki przypadek: tv 43cx750, dekoder multiroom nc+ taki biało czarny. Podpinam jedno do drugiego i brak dźwięku, zmiana wejścia hdmi, zmiana kabla i nic. Z konsoli dźwięk jest. Co pomogło? Podpięcie na chwilę nc + do innego tv i zmiana trybu hdmi na tryb czy opcje nr 2, jest w menu tv takie ustawienie. Dziwne ale prawdziwe.

olmeq

New member
sprawa nie aktualna, oddalem tv, dzwoniłem tez do panasocika ani serwis w poznaniu ani infolinia nie potrafila podac rozwiazania

marrcin.b

New member
odkopuje, też spotkałem się dziś z przypadkiem braku dźwięku n pa panasie cx680 50", hdmi wpinane w każde gniazdo, 2 różne kable, testowane 2 dekodery polsatu, szkoda że dopiero teraz znalazłem temat

Do góry