component - pomoc

Kaiser20

New member
witam
wiem ze kabel component rzekomo daje najlepsza mozliwa jakosc obrazu przy podalczaniu LCD - DVD
tylko dzieki componentowi i jego 3 - em kabelkom mam tylko wizje z tego co sie orientuje
jak zatem podlaczyc fonie ???

viValdi

New member
Bez reklam
w kablu kompozytowym są 3 wtyczki - video, lewy kanał audio i prawy kanał audio. Podłącz wtyczki audio.

matias2004

New member
kabel component ma 3 kable z sygnalem video r + g + b , audio trzeba podlaczyc osobno dwoma rca , ale nie mow o tym nikomu bo to taka troche tajemnica i niewiele ludzi o tym wie , tylko nieliczni.

greg hiszpan

New member
Kaiser20 napisał:
witam
wiem ze kabel component rzekomo daje najlepsza mozliwa jakosc obrazu przy podalczaniu LCD - DVD
tylko dzieki componentowi i jego 3 - em kabelkom mam tylko wizje z tego co sie orientuje
jak zatem podlaczyc fonie ???
zależy do czego chcesz podłączyć,
jak amplituner to masz dwie możliwości, cyfrowo SPDIF/TOSLINK, ANALOGOWO 2xRCA,
bezpośrednio do TV- 2xRCA

POZDRAWIAM

jajkowski

New member
Pomocy

Witam:blagam: . Potrzebuję pomocy. Mam Samsunga LE32R81B. Kupiłem sobie kabelek do wejścia component i podłączyłem Playstation 2. Problem polega na tym że są tylko przebłyski fonii i wizji, wizja jest rozmazana i nic nie widać. O co tu chodzi?

Musisz odpalić playstation 2 bez żadnej płyty i w opcjach konsoli zmienić sygnał podawany z rgb na Y, B-Y, R-Y.

Jaki masz kabel component ? Jaka firma :)

Bo osobiście mam Monster Cable i jest to najlepszy na świecie kabelek do tej konsoli:)

Jakby ktoś chciał nówki to priv :)

jajkowski

New member
Jaśnie Panicz napisał:
Musisz odpalić playstation 2 bez żadnej płyty i w opcjach konsoli zmienić sygnał podawany z rgb na Y, B-Y, R-Y.

Jaki masz kabel component ? Jaka firma :)

Bo osobiście mam Monster Cable i jest to najlepszy na świecie kabelek do tej konsoli:)

Jakby ktoś chciał nówki to priv :)

Wielkie dzięki najjaśniejszy :blagam: . Wszycho ładnie dymi. Kabelek mam taki tańszy - kupiłem go na allegro. a ty w jakiej cenie masz kabel???
Jeszcze raz dzięki i Pozdrawiam!! Yo!

Hehe Monster na stronie sprzedaje za 60$ spokojnie będe miał taniej :) Ale to jeszcze dam znać będe wiedział za 5dni dokładną cene :)

Cieszę się, że mogłem pomóc :)

Do góry