co wybrac

rfa

New member
witam, juz dlugo mysle o zakupie tv i nadchodzi ten dobry moment, zalezy mi na dobry zywych kolorach, ostrym obrazie, i dobrych kontach boczny bo nie zawsze bede siedzial na w prost. 3d nigdy nie mialem i nie wiem czy bede uzywal i internet w tv to tez dla mnie nowosc. Mysle o rozmiarze od 46 do 55 bo to przeciez zakup na lata a nie chce puzniej zalowac. Od luzszego czasu mysle o panasonic wt50 ale czym wiecej szukam tym mniej wiem. Prosze o dobre rady co wybrac:popcorn:, gora 7tys

rfa

New member
dzieki za linka z pytaniami

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 16m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3.5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 lub 3 osoby
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost i bokiem(jakies 45-50stopni)
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisiec
6.Jak słońce świeci w pokoju ? patrzac na tv duze okno jest po lewej i mysle ze odbicia swiatla na tv moga byc spore.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? samsung kineskop
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? chce zeby obraz naprawde dobry bo mam zamiar podlaczyc hd, zalezy mi na kolorach, szczegolach i ostrosci obrazu, nie chce zeby kolory szaraly bo nie patrze na tv pod katem prostym. Mysle o x360 i blueray ale to przyszlosc
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? sd ale mysle o podwzszeniu pakietu CyfPol i o HD
10.Jakie urządzenia ? konsola x360, blueray, i myslalem zeby mozna bylo kompa podlaczyc
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? praktycznie caly dzien
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie jestem swiadomy roznic
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy,wiadomosci,sport,bajki
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? sporadycznie pewnie youtube,skype
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 2h
16.Preferencje co do marki ? mysle o matrycy ips u panasa
17.Preferencje co do wielkości ? 47 lub 55
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? szazejace kolory w laptopie przy gdzy nie ogladam na wprost, i dziwne odcienie czerni
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? popoludnia i wieczur
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? to bedzie moj pierwszy tv z 3d takze znowu nie znam roznic

rfa

New member
czy jest jakas powalajaca roznica pomiedzy 47wt60 a 55et60 oprocz rozmiaru:-o, i czy panasonic dobrze radzi sobie ze swiatlem slonecznym w pokoju bo matryca chyba jest blyszczaca co pewnie odbija swiatlo i czy ma to wplyw na ogladanie w dzien?

rfa

New member
znalazlem go w rtveuroagd za .. 7700 czekam juz tyle czasu wiec jeszcze miesiac mnie nie zbawi... czekalem na dobre rady, interesuje mnie troche bardziej szczegulowo ta przepasc pomiedzy et a wt60, poczytam jeszcze test.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Skoro zapytałeś to oznacza że jesteś w tym przedziale cenowym.
Mogę do porównania podrzucić Ci Philipsa 55pfl7108 .
To jest super sprzęt.
Jeśli masz wątpliwości poproś o prezentację modeli w domu.

rfa

New member
dobra widze ze znowu wszystko odwlecze sie w czasie o troche(zalezy mi na 55") dzieki za wszystkie podpowiedzi, jak kupie to napewno bede szukal dobrych kalibracji i podziele sie wrazeniam, pozdro dla wszystkich

lajkonik122

Klub HDTV.com.pl
vip
problemem jest cena tv? bo jesli czekasz na jakas super obnizke cenowa to musisz monitorowac wszystkie wyprzedaze tylko ze ciezko sie wstrzelic w interesujacy nas model.

rfa

New member
tak, nie bede udawal ze cena mnie nie obchodzi, chce kupic cos na czym bede mogl polegac i nie bede zalowal, jestem za panasem wt60 ale tez biore pod uwage philipsa a kase musze dalej odkladac, tylko nie wiem czy to nie za duzo hehe ale jestem za 55"

Do góry