Witam serdecznie
Na początku szczerze przepraszam za kolejny monotematyczny temat. Niestety jestem następną osobą z odwiecznym - co powinienem wybrać. Postaram się być jak najbardziej konkretny w oczekiwaniach oraz na końcu podać własne typy.
Zatem Panie/Panowie proszę o pomoc i sugestie względem przyszłego zakupu TV za co z góry dziękuję.
Ankieta:
1. Odległość od ekranu? 3-4m
2. Jak słońce świeci w pokoju: Pokój jest raczej zwykle zacieniony. Ale…obecnie wynajmuję mieszkanie, więc nie jest to miarodajne.
3. Jak duży jest pokój:20m2
4. Preferowana technologia: LED, Plazma
5. Jaki masz obecnie telewizor? LCD (Samsung przy starej technologii HD Ready 26")
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Wiadomości, bajki, sport, wszelakie multimedia z mojego PC tj. zdjęcia, filmy – w kolejności jak napisałem
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: głównie wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? symboliczne oświetlenie, lampka nocna
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa? bez konkretnych oczekiwań ze małym wskazaniem na mat
11. Preferowana wielkość telewizora? 42-50''
12. Preferowana marka? Sony, Panasonic
13. Czego nie lubisz w telewizorach? drażnią mnie niepotrzebne (lub w wyniku wadliwego działania) dźwięki typu: wentylator, zasilacz, transformator. Przy opcji wyciszenia ma być cicho! Nie lubię skomplikowanej kalibracji, powolnego poruszania się po MENU czy też opcjach "internetopochodnych", opóźnionej reakcji podczas sterowania pilotem oraz długiego włączania TV
14. Jakie urządzenia będą podłączone? Dekoder (N-ka), DVD (Blueray).
[FONT="]15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 90% TV, 10% DVD, zdjęcia i filmy (materiał z aparatu).
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? na wprost
17. Czy ważne jest wifi? Ważne
19. Czy chcesz serfować w Internecie z poziomu telewizora? Tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Sporadycznie jeśli będzie możliwość
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Tak
22. Ma mieć 3D? Jest to dla mnie najmniejszy priorytet
23. Ma mieć slot na karty SD? Koniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S? Może mieć
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI
26. Jaki masz sygnał? N-ka
28. Ma stać czy wisieć? Stać
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Na czym najbardziej Ci zależy: Jakość wyświetlanego obrazu, mimo wszystko jak najlepszy dźwięk i szeroka „otwartość” na materiał z pamięci SD (slot) czy wykorzystanie łącz USB.
31. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4-7
32. Sugerowana cena? 5-6 tys. zł
33.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
Moje typy na dziś: Sony KDL46HX855 (LED) oraz plazma Panasonic TX-P42ST50B (jako, że wiąż ciężko mi się przyzwyczaić do tak dużych rozmiarów) lub Panasonic TX-P50ST50B.
To tyle ode mnie. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
[/FONT]
Na początku szczerze przepraszam za kolejny monotematyczny temat. Niestety jestem następną osobą z odwiecznym - co powinienem wybrać. Postaram się być jak najbardziej konkretny w oczekiwaniach oraz na końcu podać własne typy.
Zatem Panie/Panowie proszę o pomoc i sugestie względem przyszłego zakupu TV za co z góry dziękuję.
Ankieta:
1. Odległość od ekranu? 3-4m
2. Jak słońce świeci w pokoju: Pokój jest raczej zwykle zacieniony. Ale…obecnie wynajmuję mieszkanie, więc nie jest to miarodajne.
3. Jak duży jest pokój:20m2
4. Preferowana technologia: LED, Plazma
5. Jaki masz obecnie telewizor? LCD (Samsung przy starej technologii HD Ready 26")
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Wiadomości, bajki, sport, wszelakie multimedia z mojego PC tj. zdjęcia, filmy – w kolejności jak napisałem
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: głównie wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? symboliczne oświetlenie, lampka nocna
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa? bez konkretnych oczekiwań ze małym wskazaniem na mat
11. Preferowana wielkość telewizora? 42-50''
12. Preferowana marka? Sony, Panasonic
13. Czego nie lubisz w telewizorach? drażnią mnie niepotrzebne (lub w wyniku wadliwego działania) dźwięki typu: wentylator, zasilacz, transformator. Przy opcji wyciszenia ma być cicho! Nie lubię skomplikowanej kalibracji, powolnego poruszania się po MENU czy też opcjach "internetopochodnych", opóźnionej reakcji podczas sterowania pilotem oraz długiego włączania TV
14. Jakie urządzenia będą podłączone? Dekoder (N-ka), DVD (Blueray).
[FONT="]15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 90% TV, 10% DVD, zdjęcia i filmy (materiał z aparatu).
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? na wprost
17. Czy ważne jest wifi? Ważne
19. Czy chcesz serfować w Internecie z poziomu telewizora? Tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Sporadycznie jeśli będzie możliwość
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Tak
22. Ma mieć 3D? Jest to dla mnie najmniejszy priorytet
23. Ma mieć slot na karty SD? Koniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-S? Może mieć
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI
26. Jaki masz sygnał? N-ka
28. Ma stać czy wisieć? Stać
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Na czym najbardziej Ci zależy: Jakość wyświetlanego obrazu, mimo wszystko jak najlepszy dźwięk i szeroka „otwartość” na materiał z pamięci SD (slot) czy wykorzystanie łącz USB.
31. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4-7
32. Sugerowana cena? 5-6 tys. zł
33.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
Moje typy na dziś: Sony KDL46HX855 (LED) oraz plazma Panasonic TX-P42ST50B (jako, że wiąż ciężko mi się przyzwyczaić do tak dużych rozmiarów) lub Panasonic TX-P50ST50B.
To tyle ode mnie. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
[/FONT]
Ostatnia edycja: