Co wybrać: Samsung UE55H6700 , Sony KDL-55W829B czy może LG 55UB820V

Tomek89

New member
Witam,

Stoję przed zakupem telewizora. Jestem pewien co do wielkości i kwoty którą chcę przeznaczyć na sprzęt. Robię zbiorowe zamówienie na dużo różnych sprzętów w jednej ze znanych sieci sprzedaży.

Do wyboru w określonej cenie mam trzy wymienione wyżej modele w poniższych cenach:

Samsung 3880 zł

LG 3999 zł

Sony 4490 zł

Wstępnie zdecydowałem się na Samsunga- z kilku powodów- mam trzy Samsungi w domu i nie zawiodłem się na nich, poza tym podoba mi się intuicyjność menu i czerń a także to, że jest otwarty multimedialnie jak ja to mówię- podpięty dysk twardy na stałe i mieli wiele formatów filmów.

Jak patrzę w sklepie na obraz Sony'ego to wydaje mi się on ciut lepszy jednak jego wykonanie i dziwne/głupie rozwiązanie z uchwytem na ścianę a do tego ponad 600 zł różnicy w cenie mnie totalnie odrzuca.

Jeśli chodzi o LG / Samsunga tutaj dylemat- nie zależy mi totalnie na 3D, pewnie użyję tego raz czy dwa. Pytanie co jest multimedialnie lepsze i pod względem obrazu.

W LGkach nie podobają mi się zaciemnione rogi obrazu (IPS) ale w tym modelu 820 nie jest to już tak widoczne jak w 670 czy 731 (przynajmniej tak mi się wydaję) oraz to, że są powolne w porównaniu do Samsunga.

Tą drogą eliminacji obecnie dokonałem wyboru Samsunga ale może ktoś z was przekona mnie do tego aby dołożyć do jednego z konkurentów?

Czy do Samsunga mogę podpiąć bezprzewodową klawiaturę USB Logitech'a np. czy musi być oryginał Samsunga?

I jeszcze tak totalnie przy okazji- może macie namiary na jakiś niedrogi uchwyt do 55 cali z regulacją kątową (w pionie jakby- nie na ramieniu z regulacją poziomą) które będą jak najmniej odstawały od ściany?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Faktycznie... Ja myślałem że to model 7000 :p Kurde jakby nie ten tył w w829 to bym nie jak problemu, a tak wciąż szukam czy nie będzie nic innego...

Tomek89

New member
Okej okej więc ostatecznie co?

Sony raczej odrzucam ze względu na problemy z multimediami oraz temat wieszaka a także to, że muszę za dużo do niego dopłacić.

Wiec jest opcja LG UB820 lub Samsung H6700 .

Ew. jeszcze ktoś podsunął mi LG LB731 w tej samej cenie (3999 zł)

Dziś mocno oglądałem UB820 i H6700 i przyznam, że LG może i ma przyjemniejsze, bardziej naturalne kolory ale Samsunga ustawieniami da się doprowadzić do obrazu jaki jest w LG natomiast LGka chyba nie podkręcę do tak dynamicznych kolorów jak w Samsungu. Zauważyłem też, że UB820 potrafi przyciąć i na sygnale cyfrowym DVB-T i na nagraniu HD z BluRay'a - jakby kwestia procesora (?) ..

Poza tym Samsung chyba dominuje nad LG w kwestii Smart'a- nie mylę się?

W sumie od Samsunga troche odrzuca mnie clouding (na LG nie zauważyłem) oraz stare wzornictwo- wszystkie TV Samsunga na jedno kopyto (ale wiem, że to kwestia trzecio/czwarto- planowa.

Jakieś podpowiedzi ?

Luluś1

New member
Też stoję przed tym samym dylematem co ty przewertowałem internet i soniak wypada najlepiej jest droższy to fakt ale płynność obrazu powala,szczególnie na sporcie to widać piłka jest okrągła w szybkich akcjach ja mam chęć na tego soniaka ale też jeszcze pewny nie jestem.

Tomek89

New member
Hmm a ja wstępnie zdecydowałem się na Samsunga. Zobaczymy. Sonka za bardzo mnie odrzuca niestety swoim wykonaniem, słabymi rozwiązaniami w kwestii chociażby wieszaka- mało przyjazne użytkownikowi.

LG znów powalił mnie cięciem obrazu chociaż uczciwie przyznam, że obraz jest naprawdę bardzo przyjemny dla oka.

Zobaczymy, wstępnie zamówiłem Samsunga ale w ciągu najbliższego miesiąca mogę to zmienić- jakby pojawiło się coś wartego uwagi - kto wie .. :) Rozumiem, że nikt z was nie obstawia za LG ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Aż miesiąc czasu będzie do Ciebie jechał ?
Za miesiąc to już będą pierwsze nowości....

Tomek89

New member
Tak, dlatego, że do tego momentu będzie robiony remont a dopóki go nie odbiorę mogę dokonać pewnych zmian..

Co do nowości- cóż- na pewno jakieś za miesiąc zaczną się pojawiać ale w cenie ok. 4 tys w 55 calach to raczej nic nie dostanę wartego uwagi z nowości- stąd pytanie na które niestety nie otrzymałem odpowiedzi żadnej.

Obecnie wybrany Samsung ale jak tak patrzę to już sam nie wiem. Dziś w innym sklepie widziałem UB820 i miał tą samą przypadłość z zacinaniem się na dynamicznych momentach- trzeba się wpatrywać ale jest to widoczne... Myślę, że 731 który ma 200Hz matrycę zachowywałby się lepiej ale już sam nie wiem. Wiele osób pisze też o Toshibie w podobnej cenie...

@kiki - widzę, że jesteś tutaj znawcą- doradź coś proszę ...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli ma być za miesiąc to ja bym poczekał.
Przypomnij się kilka dni przed zakupom. Naprawdę wiele się może zmienić.

Do góry