Zadziwiające jest to jaka pokrętna potrafi być linia argumentacji fanbojów różnych konsol, gdy zapędzi się ich w kozi narożnik
Ostatnio twierdzili, że Wii nie jest żadną konkurencją dla ich konsoli ponieważ to inny rynek, a teraz zaczęli sumować wyniki sprzedaży z wszystkich generacji. Widzę, że lubisz się kompromitować kolego.
Nintendo Wii nie jest konsolą hardcorową (posiada zaledwie kilka fenomenalnych szpil oraz co bardzo ważne emulację sprzętową GameCube, co za tym idzie dziesiątki fenomenalnych gier z tej konsoli), ale nie ma to zupełnie znaczenia, ponieważ odbiera klientów pozostałym graczom. To inni klienci powiadasz? Duża część z nich zapewne tak, ale pozostali skoro nie wybrali produktu Sony ani Microsoftu raczej nie wyparowali. Wyścig zbrojeń przestał być modny.
Z czystej litości nie będę już wspominał o sprzedaży gier, bo tutaj w przypadku PlayStation 3 jest źle i to bardzo.
Brak wiedzy. Nintendo Wii sprzedano już ponad 60mln a DS 120mln. Mówiłem Ci, że Wikipedia to delikatnie mówiąc nie najlepsze źródło informacji.Nintendo z ok. 55 mln. WII + pewnie ze 100-120 mln DS
Bardziej 55mln więc nie zawyżaj wyników. Poza tym ostatnio ta konsola sprzedaj się tragicznie i Niny miesiąc w miesiąc notuje kilkukrotnie lepsze wyniki sprzedaży.55-60 mln PSP
Zgadza się, a biorąc pod uwagę..30 mln PS3
..to wynika, że PlayStation 3 jest jednak na ostatnim miejscu. I chociaż myślę, że pod koniec generacji sprzeda się trochę lepiej od X360 to zanim do tego dojdzie upłynie jeszcze sporo czasu. A biorąc pod uwagę przeszło dwustu milionowe zaplecze klientów z poprzedniej generacji jest to gigantyczna porażka. Wiem, że ciężko, ale będziesz się musiał z tym jakoś pogodzić.Microsoft z 35 mln Xbox 360
Śmieszne założenie przyjęte dla własnej wygody w dodatku zupełnie nieprawdziwe. Stwierdzenie, że PlayStation 2 jest konsolą casual'owa całkowicie Cię pogrąża. No ale w końcu nigdy jej nie miałeś to niby skąd masz to wiedziećJeżeli idzie o zakres działalności to Sony jest na pierwszym miejscu w branży ponieważ jako jedyna firma z tej trójki liderów ma konsolę w każdym segmencie ("duże, hardcorowe konsole" - PS3, konsolą casual'owa - PS2, handheld - PSP). Nintendo nie ma konsoli "hardcorowej" a Microsoft ma tylko konsolę "hardcorową
Z czystej litości nie będę już wspominał o sprzedaży gier, bo tutaj w przypadku PlayStation 3 jest źle i to bardzo.