co wybrać, pomóżcie.

pio

New member
zastanawiam się nad kupnem telewizora LCD.
mam przeznaczone do 4000pln.
zastanawiam się nad następującymi modelami:
LCD Philips 26PF4310
LCD Philips 26PF5320
SONY KLV 27HR3 (czy on jest hd ready?)
Który jest najlepszy?

czy jest może jakiś innej firmy który będąc
w tym przedziale cenowym będzie lapszy,
albo większy?

Z góry dziękuję za pomoc.
Piotr

pio

New member
Czekam, czekam i nic :((((((((((((((((((((((((
Bardzo prosze o pomoc.

Serio, nie znam się nic a nic.
Próbuję się wgryźć w to,
ale konstruktywna rada byłaby bardzo pomocna.

Teraz zastanawiam się już nad takimi modelami:

Philips 26PF4310
SONY KLV 27HR3
Panasonic TX 26 LX 50

SAMSUNG LE 32 T 51 B

Wiem że firma sony lepsza od samsunga,
ale w samsungu matryca większa,
a budżet mam ograniczony.

Prosze o jakieś odpowiedzi.

Dara

New member
Witam wybierz Philips'a 26PF5320 ma on najlepsze parametry (porównywałem modele które dałeś w pierwszym poście) ten philips ma naj większą rozdziałke z tych modeli ma złącze DVI w sony nie ma go wogóle, a teraz taka mała odpowiedź na drugiego posta mówiłeś że samsung jest gorszą firmą od sony a tak się składa że panele (czy matryce nie wiem jak się poprawnie to nazywa) LCD sony bierze od samsunga :wink:

Dara

New member
Ten samsung jest też interesujący parametry są takie same jak u philipsa dosłownie takie same jasność obrazu czas reakcji philips wynosi 16ms a samsunga 8ms czyli wybierz samsunga ma większy obraz on też jest wyposażony w złącza DVI

Dara

New member
oj sorki ten czas reakcji który podałem w samsungu jest błędny pomyliłem z innym modelem, tego modelu jaki ma czas reakcji to dię nie dokopałem nawet na stronie samsunga nie ma podane ale sądze że to będzie 25ms

Dara

New member
jeżeli będziesz miał zamiar wykorzystać któryś z tych tv do gier to weź philipsa, a jeżeli do oglądania tv dvd itp to weź samsunga. Ale może czas reakcji smamsunga jest taki sam albo lepszy nie dokopałem się tego

Do góry