Co wybrać plazme czy LCD pomocy!!!

hojak5

New member
Witam.

Czy mógłby mi ktoś doradzić co wybrać plazme SAMSUNG PS42P4A PHILIPS 42PF5320 Panasonic TH-42PA50E czy może LCD np.samsung LE40R51B. (wybieram z RTV EURO AGD).

maszek

New member
Bez reklam
Jedyne rozwiazanie to ustawić je obok siebie, podać ten sam sygnał TV (pod warunkiem, że telewizory będą prawidłowo skalibrowane) i przekonac sie naocznie.
Każdy ma inne preferencje więc najlepiej polegać na sobie.
Przeciez to Ty będziesz użytkownikiem telewizora a nie ktoś inny.

hojak5

New member
Wiem, ale też zależy mi na podpowiedzi co? Plazma czy LCD?

Jeden z sprzedawców powiedział że na plaźmie moge się spotkać z rozmazaniem obrazu przy szybszych zwrotach akcji czy to
prawda?

subzer0

New member
Miałem ten sam dylemat co wybrałem LCD to się okazywało, że jednak jest za mały. Jak się zdecydowałem na plazmę to przeczytałem o duszkach i wypalaniu, i mi się odechciało wywalać tyle kasy i jeszcze pilnować się podczas oglądania. Teraz czekam na dostawę Sonego 50" 3LCD i nie będę już zmieniał, za niecałe 7 koła mam Big Screen, HD i HDMI za tą kasę nie znajdzie się nic lepszego. Jak płaściaki wyleczą się z chorób dziecinnych i ceny pójdą w dół to za 2-3 lata powieszę na ścianie coś cienkiego.

hojak5

New member
Samsung s5s rozpłakałem się jak to zobaczyłem!!!:(

jak już wspomniałem wybieram ze sprzętu oferowanego przez rtv euro agd i tam jest właśnie plazma SAMSUNG PS42P4A ktura gdzie indziej kosztuje ponad 12tys. a u nich 9tys. ale jest też LCD samsung LE40R51B ktury też jest za 9tys. i jest problem co?Chyba że doradzisz coś innego( oczywiście z EURO AGD bo tylko tam są raty 0%)? Kwota kturą chce przeznaczyć to ok. 9tys. odległość to ok. 4.3m sygnał -zwykla antena dvd i komp.

Pozdrawiam

hojak5

New member
jak już wspomniałem wybieram ze sprzętu oferowanego przez rtv euro agd i tam jest właśnie plazma SAMSUNG PS42P4A ktura gdzie indziej kosztuje ponad 12tys. a u nich 9tys. ale jest też LCD samsung LE40R51B ktury też jest za 9tys. i jest problem co?Chyba że doradzisz coś innego( oczywiście z EURO AGD bo tylko tam są raty 0%)? Kwota kturą chce przeznaczyć to ok. 9tys. odległość to ok. 4.3m sygnał -zwykla antena dvd i komp.

Pozdrawiam

szymonunion

New member
Witam,

raty 0%? A ubezpieczenie kredytu to ile? I ile tych rat? Ja bede bral w Avansie - 30 rat, 0% i jakies drobne ubezpieczenie kredytu. Biore jeszcze AGD do kuchni wiec od razu 1 zakup co by potem nie robic sobie problemow.

TV - mial byc Panasonic TX-32LX500 - moze jednak cos 37" full HD ?
DVD - Panasonic S97
Amp - Panasonic XR70

Ale to sie moze zmienic...

Pozdrawiam,

--
SzYmOn

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
w lutym nowe telewizory plazmowe i LCD Panasonica.
w Nowych nizszych cenach
pozdrawiam

hawk70

New member
Olać plazmę. Polecam przyjrzeć się nowym telewizorom tylnoprojekcyjnym w technologii 3LCD (np. Sony Bravia). Taniej i lepiej. A w Euro to kupują tylko bardzo bogaci ludzie. W necie można kupić o 2-3 tysiące taniej (nie mówię o Allegro tylko o normalnych poważnych firmach). Sam tak kupiłem i jestem zadowolony (6,5 tys za 50").
JJ

marro

New member
Cze
A moze chodzi o warunki kredytu ktore daje siec Euro AGD (moze sobie jako siec na to pozwolic 0% odsetek ktore sa de facto ukryre w cenie produktu) a ktorych to (warunkow kredytu) nie masz przez internet. Nie mozna generalizowac ze w "Euro" kupuja ludzie bogaci! Ja moglem kupic w takiej sieciowce gdyz dostalem niezly kredyt jako staly klient i juz mnie boli glowa jaka bym musial przejsc droge jako "prywatny przedsiebiarca" starajacy sie o kredyt (ZUS, Skarbowy, Bank, etc...) zeby moc kupic cos od kogos na kredyt via net! Na przyklad oczywiscie. Ale! Przechodzac do meritum sprawy Plazma czy LCD, pytanie nalezy postawic moim skromnym zdaniem o zrodlo sygnalu i o jakos zarowno plazmy jak i samego LCD. Bo jesli LCD w pelnej rozdzielczosci HD i z dobrym sygnalem to LCD. A w calej reszcie przypadkow to w zasadzie PLASMA jesli Cie stac (na dobra) zanim sie wypali ew. zanim wejdzie HD jako sygnal w antenie pewnie i tak zdazysz zmienic telewizor! Generalnie to "maszek" ma racje muszisz ustawic konkurentow obok siebie ale! MUSZISZ tez wziasc pod uwage to co mozesz podac im (sygnal-teraz i w NAJBLIZSZEJ przyszlosci) w domu . I juz! Pzdr. Marro

Percio

New member
Mocno sie zastanawiam tez nad kupnem TV i widzialem Samsunga SP46L6H ktory stal obok Bravii i wiecie co Samsung ma lepszy obraz. Taka 46 za 1500e ze stolikiem 50 za 1850 e tez ze stolikiem. Szkoda tylko ze mam 3m z fotela do tv bo bym lyknal ta 46 :(. Tak to chyba zostanie mi 42 ??
Jak uwazacie 3m -jaki obraz?
Niestety jak mam kupic plazme to juz porzadna zeby miec kilka ladnych lat spokoj, (i tak nie nadazam za technologia) taka plazme 42 to ok 3000 e, najgorsze ze za chwile wyjdzie cos lepszego i bede sie pukal w glace ze tyle kasy poszlo, a za kilka mies to bedzie pol ceny i moze jeszcze lepszy hihi. A tak za sama roznice na dominikanie mozna dupe wygrzewac. To po co sie szarpac, DLP i cheja tylko o zarowe sie martwic i o katy, ale to az tak zle nie wyglada.

czago

Banned
A ja przymierzam się do dobrej plazmy 50''. Będę oglądał z ok.2,5-3 metrów i - sprawdziłem w sklepie - nie uważam żeby było to za blisko.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Czago - o to jest męskie postawienie sprawy.
Najlepszą formą przy wydaniu takiej kasy - jest test obok siebie.
Zapraszam . Sprawdzisz Pioneera , Philipsa , Samsunga.
Ale i tak najlepiej zagra Pioneer. Szczególnie gdy jest mniejsz odległość.
pozdrawiam

Do góry