Co wybrać? 32cale i 46-47cali (dwa TV)

Siex

New member
Witam wszystkich, w mojej rodzinie szykuje się telewizorowa rewolucja, czyli wymiana dwóch starych CRT na LCDki.

Bardzo prosiłbym was o pomoc w wyborze odpowiednich TV.

Pierwszy telewizor:

Przekątna 46-47 cali, 3D, USB z możliwością odtwarzania filmów, dostęp do internetu no i oczywiście możliwie wysoka jakość obrazu. Telewizor będzie odbierał sygnał z cyfrowego Polsatu.
Budżet: do 3500zł.

Telewizor nr 2:

Przekątna 32 cale, USB z możliwością odtwarzania filmów i to chyba wszystko.
Kablówka cyfrowa (czyli przez tuner).
Budżet: do 1500zł.

I dodatkowe pytanie, czy opłaca się dokładać do telewizora w zamian za lepsze odświeżanie obrazu? Jaka jest jego optymalna wartość dla 3D i nie3D? Bo wydaje mi się ze np 600HZ to już bardziej chwyt marketingowy niż rzeczywista poprawa jakości obrazu... ale mogę się mylić

Jescze raz proszę o pomoc i z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)

Kpc21

New member
I dodatkowe pytanie, czy opłaca się dokładać do telewizora w zamian za lepsze odświeżanie obrazu? Jaka jest jego optymalna wartość dla 3D i nie3D? Bo wydaje mi się ze np 600HZ to już bardziej chwyt marketingowy niż rzeczywista poprawa jakości obrazu... ale mogę się mylić
Do 100Hz (prawdziwego, nie CMR, PMR itp.) tak, dalej już nie.

Najlepiej wrzuć telewizor w sklepie na TVP Info i zobacz czy widać smużenie na tym przewijanym pasku z informacjami.

Siex

New member
@kiki 1 telewizor miał być z 3D a drugi do 1500zł, więc twoje propozycje odpadają. Ale dzięki za chęć pomocy

@up O to mi właśnie chodziło, dzieki :)

W weekend dokonałem wyboru padło na
Samsung UE 32 EH 4000 i LG 47LW5400

Mam nadzieję, że tv-ki się sprawdzą :p

Do góry