Witam wszystkich, w mojej rodzinie szykuje się telewizorowa rewolucja, czyli wymiana dwóch starych CRT na LCDki.
Bardzo prosiłbym was o pomoc w wyborze odpowiednich TV.
Pierwszy telewizor:
Przekątna 46-47 cali, 3D, USB z możliwością odtwarzania filmów, dostęp do internetu no i oczywiście możliwie wysoka jakość obrazu. Telewizor będzie odbierał sygnał z cyfrowego Polsatu.
Budżet: do 3500zł.
Telewizor nr 2:
Przekątna 32 cale, USB z możliwością odtwarzania filmów i to chyba wszystko.
Kablówka cyfrowa (czyli przez tuner).
Budżet: do 1500zł.
I dodatkowe pytanie, czy opłaca się dokładać do telewizora w zamian za lepsze odświeżanie obrazu? Jaka jest jego optymalna wartość dla 3D i nie3D? Bo wydaje mi się ze np 600HZ to już bardziej chwyt marketingowy niż rzeczywista poprawa jakości obrazu... ale mogę się mylić
Jescze raz proszę o pomoc i z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Bardzo prosiłbym was o pomoc w wyborze odpowiednich TV.
Pierwszy telewizor:
Przekątna 46-47 cali, 3D, USB z możliwością odtwarzania filmów, dostęp do internetu no i oczywiście możliwie wysoka jakość obrazu. Telewizor będzie odbierał sygnał z cyfrowego Polsatu.
Budżet: do 3500zł.
Telewizor nr 2:
Przekątna 32 cale, USB z możliwością odtwarzania filmów i to chyba wszystko.
Kablówka cyfrowa (czyli przez tuner).
Budżet: do 1500zł.
I dodatkowe pytanie, czy opłaca się dokładać do telewizora w zamian za lepsze odświeżanie obrazu? Jaka jest jego optymalna wartość dla 3D i nie3D? Bo wydaje mi się ze np 600HZ to już bardziej chwyt marketingowy niż rzeczywista poprawa jakości obrazu... ale mogę się mylić
Jescze raz proszę o pomoc i z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi