BlockBuster
New member
Ja polecam ale wr-703n z openwrt.
Dysponuję TV Samsung UE32EH5300 ........
Patrz mój post niżej, nie potrzeba ci wyjcia lan w routerze który udostępnia net radiowo.
Router, lub penWifi przy tv łączy się z routerem od play i przekazuje sieć do tv
Zresztą cały ten ogromny temat jest o tym.
Jeśli tylko TV ma dostawać sieć a router ma być maleńki aby go nie było widać ,dodatkowo zasilany z tv i uruchamiający i wyłączający się wraz z tv plus zużywający mikroskopijne ilości energii to wr702 lub mr3020 oba N-lite max 150Mb.
W dziennym mam Tv + mr3020 z openwtr koszt 28eu, w sypialni TV i Xbox +wr841nd v8 koszt 19-20EU.
Ja pierdziele co wyście się tak uczepili tych penWIFI dlaczego nie ROTER, i co się dziś dzieje na polskich forach , nikt nikomu nie chce pomóc i kompletnie żadnego info znaleźć nie można, istna pustynia.
Jeśli tylko TV ma dostawać sieć a router ma być maleńki aby go nie było widać ,dodatkowo zasilany z tv i uruchamiający i wyłączający się wraz z tv plus zużywający mikroskopijne ilości energii to wr702 lub mr3020 oba N-lite max 150Mb.
Jeśli większa szybkośc pełna N max 300 Mb + możliwoś podpięcia nie tylko tv ale do 4 urządzeń wtedy wr841nd v8 (ma b.mocny 500Mhz CPU i niskie zużycie energii) ,ustawiasz w wifi "Enable WDS Bridging" konfgurujesz i działa.
W dziennym mam Tv + mr3020 z openwtr koszt 28eu, w sypialni TV i Xbox +wr841nd v8 koszt 19-20EU.
Zainteresuj się 8level WRT-300czy bez problemu się nim połączę bezprzewodowo z netia spotem a dalej puszczę kablami neta na urządzenia?
Zainteresuj się 8level WRT-300
Access Point digitus DN-70495 - tez wspolpracuje z telewizorem Samsung UE46EH5300 - natomiast nie udalo mi sie zmusic do wspolpracy TL-MR3020 - albo pracowal jako AP i mialem dosep do lokalnej sieci (serwer DLN-a) albo pracowal jako WISP i byl internet ale w podsieci i nie bylo dostepu do lokalnych urzadzen.