Peter Gabriel też spoko
Simply Red lubię....niedługo już posłucham najnowszej ich płyty na na cd...
Też jest na Tiadalu i "kubuzie"Z tego co widzę płyta jest też dostępna w wersji hi-res 24/44,1
Dla mnie to jest najlepszy jego utwór.. dla mnie oczywiście..
a tu "lubi" dodatkowo z Kaśką Krzaczek![]()
Dokładnie dla każdego dany rodzaj muzyki może być "spoko" albo może się nie podobać, czy też bardzo lubić daną płytę/wykonawcę/singiel.. Ważne, aby dana muzyka sprawia słuchaczowi przyjemność, a innym nie musi..W sumie "spoko" też jest Bocelli, a dla niektórych kefir z Biedronki, Peter Gabriel, to coś więcej jak spoko, ale co kto lubi ; )
Wiem że chcesz się popisać ale musisz się jeszcze podszkolić producent nie ma tu nic do rzeczy ,miksu dokonał Paul Nothfirld , a mastering zrobiony na PCM 1610 był dziełem Boba Ludwiga który jeżeli się nie mylę pracował wtedy w Sterlin Sund potem w Masterdisk aż wreszcie otworzył własne studio Gateway Mastering w Portland w stanie MaineChyba raczej Moving Pictures była pierwszym ,wyprodukowanym cyfrowo albumem producenta Rush, Terryego Browna.Ale zespół przeszedł do historii.Tu masz rację.![]()
Dzięki. Może kumplowi kupię na urodziny w październiku.To znaczy że wytwórnia dla której została nagrana płyta korzystała z tłoczni w Czechach.O ile dobrze doczytałem,wydawcą płyty jest Universal.Ja np.na Sex Pistols ,którą też wydał Universal mam napisane "Made In EU".Kraj jest mało istotny.Najważniejsze by tłoczenie było dobrej jakości.
Zakładam ,że to tu tłoczono DefLeppard
Podobno nawet wytwórnie amerykańskie korzystaja z ich usług.
W 90/95% przypadkach on-line zawsze jest taniej i to bez względu, czy kupujesz cd, czy winyle, podobnie jest z filmami. I jak kupujesz on-line to dostajesz kupon rabatowy z upustem 20% na zakupy w empiku, ale już stacjonarnie. W tym przypadku jest to około 30 złoty różnicy. A bywa więcej..To stacjonarnie cena jest wyższa niż on-line?![]()
Drastic Symphonies, płyta winylowa
Ponad 2 000 000 produktów w kategoriach Książka, Muzyka, Film, Zdrowie i uroda, Zabawki, Dom i ogród, Elektronika, AGD, Sport. Dostawa 0zł do salonów.www.empik.com
Będę zamawiał płytę na CD N. Jones, mam ją w sacd, tylko taką podstawową wersję kupioną w empiku, ale jest w sacd, a będę zamawiał w w formacie SACD-SHM to taki wypas już pod względem jakości, tylko te płyty są odtwarzane wyłącznie w odtwarzaczach SACD.Gdyby chodziło o np.Hysterię to niemal żałowałbym ,że nie jestem Twoim kumplem.A nie chcesz przypadkiem mieć nowego kumpla?
Co jest o tyle głupie,że mogę zamówić płytę z odbiorem w salonie.Czyli praktycznie jakbym ją w salonie kupił.
Jak odbierałem płytę w Empiku, widziałem na winylu najnowszą płytę Def Leppard, ale się troszkę zdziwiłem, bo z tyłu widniał napis Made in Republic Czech , macie płyty winylowe z Czech ? Ponad 200 zeta... ale tańsza, niż najnowsza płyta "Metaliki" , mówię o winylach..
Bzdury wypisujesz jak zwykle pojęcia bladego nie maszCo było o tyle zabawne ,że to była przykrywka zakładów zbrojeniowych.
Tak jak produkcja maszyn do szycia "Łucznik".Do godz.14 maszyny do szycia ,a po godzinach Kałachy.Albo jakoś tak.Inna sprawa ,że te drugie "szyły" lepiej niż te pierwsze.![]()
lolek...to ładnie z Twojej strony,ale...
z tym kumplem to był tylko żart, bo chyba nie chciałbyś mieć kupla w zamian za płytę?To raz.
Dwa...z całym szacunkiem dla N.Jones,to nie moja "bajka".
Nie śledzę tematu na bieżąco ,ale chyba coś w temacie dzieje się do tej pory
Lub tu
Jak cos namieszałem to przemko mnie poprawi.![]()
WM FONO - tłoczenie winyli
WM Fono. 28 years of history and expertise of pressing optical media. Long vinyl pressing tradition. Comprehensive services from authoring, pre-mastering, mastering, CD, DVD, BluRay and vinyl pressing. Hiighest quality control systems in Europe.wmfono.pl
Co było o tyle zabawne ,że to była przykrywka zakładów zbrojeniowych.
Tak jak produkcja maszyn do szycia "Łucznik".Do godz.14 maszyny do szycia ,a po godzinach Kałachy.Albo jakoś tak.Inna sprawa ,że te drugie "szyły" lepiej niż te pierwsze.![]()