Od jakiegoś czasu w modzie jest nagrywanie utworów swoich, które błyszczały x lat temu z orkiestrą symfoniczną. Robią to również nasi wokaliści jak i zespoły jak choćby Dżem, Lady Pank, Kombi, czy też Rysiek Rynkowski. Jak jest to zrobione dobrze to całkiem spoo się tego słucha, a i zespoły metalowe też potrafią takie płyty nagrać jak choćby Metalica.Rozumiem,że mogło im zabraknąć na waciki ale ruszanie niemal kultowych "numerów" może skończyć się źle. Odgrzewany kotlet rzadko kiedy jest tak dobry jak świeży. Ta wersja sama w sobie może i nie jest zła.Fajnie ,że się w ogóle pojawiła ,ale pierwowzór to jest to.
Ładne wydanie, jak ktoś lubi , taki zestawik obowiązkowy.Z pewnością niektórzy znają to wydawnictwo. Jak dla mnie, to najlepsze, co stworzył Schiller.
Ścieżki: Stereo, Binaural, DTS-HD MA i Dolby Atmos. A Auro robi swoje.
View attachment 20844
A to na zachętę. https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=6158313
PS @ralfik77, szczególnie tobie powinno to przypaść do gustu, jeśli nie znasz, bo to twoje klimaty.
Stary Kombi jest the best, zresztą Lady Pank, Dżem, Budka Suflera, Lombard, Maanam, Bajm podobnie, ja się na nich wychowywałem. Na koncertach LP, Dżemu to bywa tak, że są dzieciaki po 20 lat, ludzie po 40, ale i zdarzają się tacy grubo po 50 tce...Lubię stare Kombi -szczególnie ich debiutancki album z 1979r z tego co pamiętam ta płyta została na CD wznowiona tylko raz w 2005r ,Też kapitalny jest debiutancki album Bajm - "Bajm" z 1982r też świetna muzyka aw wszystkie teksty tutaj w występ wchodzi tylko oryginalny winyl Ta płyta na CD nigdy się nie ukazała i prawdopodobnie się nie wyświetliła zaginęła taśma matka
Jest ten album w Atmosie na Tidal, ale jak kolega wyżej wspomniał, tej płyty nie powinno się ruszać, oryginał najlepszy.
No ba.na pewno zapadłą pamięć utworami " Little Lies " Everywhere"