Co teraz słuchacie?

przemko77

Well-known member
Bez reklam
W czwartek 13 października brytyjski zespół rockowy Queen zaprezentował po raz pierwszy utwór Face It Alone, nagrany pod koniec lat 80. z udziałem wokalisty Freddiego Mercury'ego.„Jakoś zapomnieliśmy o tej płycie, ale to była ta perła. To wspaniałe, prawdziwe odkrycie! Bardzo emocjonująca kompozycja” – powiedział perkusista Roger Taylor.
Prace nad kompozycją trwały w ramach przygotowań do wydania albumu The Miracle. Zawierał utwory The Invisible Man i Was It All Worth It, które brzmią podobnie do Face It Alone. Przez długi czas nikt nie pamiętał składu, ale Queen zaplanowało ponowne wydanie płyty pod koniec 2022 roku. Zbierając stare materiały, muzycy odkryli również tę piosenkę.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Z pewnością niektórzy znają to wydawnictwo. Jak dla mnie, to najlepsze, co stworzył Schiller.
Ścieżki: Stereo, Binaural, DTS-HD MA i Dolby Atmos. A Auro robi swoje.

IMG_20221022_175944_BURST1.jpg

A to na zachętę. https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=6158313
PS @ralfik77, szczególnie tobie powinno to przypaść do gustu, jeśli nie znasz, bo to twoje klimaty.

mac-ony

Well-known member
Bez reklam
Jak dla mnie, to najlepsze, co stworzył Schiller.

A , nie mówiłem :)
Bardzo dojrzały kompozytor ! Czekam na więcej takich perełek . I tak wydane , że palce lizać :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Rozumiem,że mogło im zabraknąć na waciki ale ruszanie niemal kultowych "numerów" może skończyć się źle. Odgrzewany kotlet rzadko kiedy jest tak dobry jak świeży. Ta wersja sama w sobie może i nie jest zła.Fajnie ,że się w ogóle pojawiła ,ale pierwowzór to jest to.
Od jakiegoś czasu w modzie jest nagrywanie utworów swoich, które błyszczały x lat temu z orkiestrą symfoniczną. Robią to również nasi wokaliści jak i zespoły jak choćby Dżem, Lady Pank, Kombi, czy też Rysiek Rynkowski. Jak jest to zrobione dobrze to całkiem spoo się tego słucha, a i zespoły metalowe też potrafią takie płyty nagrać jak choćby Metalica.

lolek126

Well-known member
Bez reklam

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Lubię stare Kombi -szczególnie ich debiutancki album z 1979r z tego co pamiętam ta płyta została na CD wznowiona tylko raz w 2005r ,Też kapitalny jest debiutancki album Bajm - "Bajm" z 1982r też świetna muzyka a w szczególności teksty tutaj w grę wchodzi tylko oryginalny winyl bowiem ta płyta na CD nigdy się nie ukazała i prawdopodobnie się nie ukaże gdyż zaginęła taśma matka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lubię stare Kombi -szczególnie ich debiutancki album z 1979r z tego co pamiętam ta płyta została na CD wznowiona tylko raz w 2005r ,Też kapitalny jest debiutancki album Bajm - "Bajm" z 1982r też świetna muzyka aw wszystkie teksty tutaj w występ wchodzi tylko oryginalny winyl Ta płyta na CD nigdy się nie ukazała i prawdopodobnie się nie wyświetliła zaginęła taśma matka
Stary Kombi jest the best, zresztą Lady Pank, Dżem, Budka Suflera, Lombard, Maanam, Bajm podobnie, ja się na nich wychowywałem. Na koncertach LP, Dżemu to bywa tak, że są dzieciaki po 20 lat, ludzie po 40, ale i zdarzają się tacy grubo po 50 tce...

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zawsze to kwestia gustu, jednym to podchodzi, a innym mniej, na pewno jak jest to dobrze przemyślane i odpowiedni aranż to niewątpliwie taką orkiestrę symfoniczną jest dobrze słychać w danych utworach. Mi akurat to podchodzi, pomimo, ze nie jestem jakimś super fanem klasyki, ale czasem lubię posłuchać.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Niestety złych wiadomości ciąg dalszy , Zmarła Christine Mc Vie grająca na klawiszach w zespole Fletwood Mac ,na pewno zapadłą pamięć utworami " Little Lies " Everywhere"

fwm.jpg

Do góry