raviawana59
New member
W moim pokoju rodzinnym mam plazmę Panasonic 50 cali. Obraz na plazmie jest cholernie dobry i zastanawiałem się, dlaczego wyginęły? Obraz na planie rywalizuje z tym, co jest teraz. Czy nie mogliby zrobić 4k czy coś takiego?
Zadecydowały o tym : zużycie energii, koszty produkcji, wejście na rynek LED-ów.Obraz na plazmie jest cholernie dobry i zastanawiałem się, dlaczego wyginęły?
W moim pokoju rodzinnym mam plazmę Panasonic 50 cali. Obraz na plazmie jest cholernie dobry i zastanawiałem się, dlaczego wyginęły? Obraz na planie rywalizuje z tym, co jest teraz. Czy nie mogliby zrobić 4k czy coś takiego?
Zdziwiłbyś się ale takich osób jest bardzo dużo.Nie dało się zrobić plazm 4k. A kto by nadal kupował 50" FHD?
Były plazmy KURO potem długo nic, potem Panasonic Plazma - niestety dinozaury odeszły w niepamięć, podobnie będzie z OLED-ami
Plazmy zostały uśmiercone z trzech powodów: wypaleń, braku UHD i HDR. Jasność PDP jest tak niska, że o HDR nie ma mowy. Producenci przewidując "temat" wycofali się.
Inna sprawa, ze plazmy stanowiły zawsze margines sprzedażowy mimo nachalnej propagandy na forach.
Były też plazmy Philipsa. Ciekawi mnie jak one jakościowo się miały do Panasonica?
W Łodzi w 2003 "Gladiatora" na 42" w sklepie oglądałem tylko nie miałem w portwelu 23tys.kurcze, a może 33
Pierwsze Plazmy to kosztowały dużo więcej...