Zgodnie z obietnicą piszę parę słów na temat mojego nowego nabytku, jak się domyślacie zakupiłem JVC LT-32C50

. Długo zastanawiałem się co wybrać aż w końcu wybrałem, wszechstronnej pomocy uzyskałem ze strony „kiki” lub jak kto woli „kik`a” i nie zawiodłem się. Teraz nowy nabytek stoi w miejscu swojego poprzednika, a właściwie to wisi ponieważ w komplecie dostałem również uchwyt do montażu ściennego, dostałem również przy zakupie firmowy gratis, także gdyby ktoś był zainteresowany miejscem mojego zakupu to służę namiarami, chciałem zakupić jak najtaniej ten model i udało się, znalazła się firma godna zaufania gdzie dokonałem zakupu (opisywana na tym portalu), ludziska mili, służący wszechstronną pomocą i to na dodatek bezstronni, co wybrałem to kupiłem, oni tylko wymieniali wady i zalety poszczególnych modeli. C50 tak jak się spodziewałem odbiera wspaniale, inaczej przecież być nie mogło, oglądałem go wiele razy, robiąc porównania do wielu modeli LCD oraz Plazm w rozmiarach 32-47 cali, pomału wykreślałem modele które nie spełniały moich oczekiwań, w ten sposób na „placu boju” pozostało już niewiele modeli z których wybrałem jednak C50, i nie żałuję ponieważ dla mnie liczyły się takie sprawy jak HDTV,TV analogowa , SAT cyfrowy oraz DVD, i najczęściej okazywało się że jeżeli któryś z LCD był dobry w DVD to TV analog była pod psem, a w tym modelu wszystko „gra” jak należy.
Na razie jestem w fazie „ekscytacji”

nowym nabytkiem i ostro testuję wszystko co tylko można przetestować ale może już niedługo podzielę się z wami swoimi wrażeniami z odbioru HDTV, już z niecierpliwością czekam tego momentu.