Co oznaczają symbole w TV LCD

arkads

New member
Co oznaczają symbole w nazwach modeli LCD.

LE - ???? L od LCD?
(19-52) - oczywiście przekątna w calach
(R,S,M,N)- ????
(32-87) - ????
(B,W,BD) - oczywiście kolory Black i White

Muszę kupić TV 32-37 cali, który z nich maiłby najlepsze parametry? Czy warto poczekać do 12.10.2007 bo słyszalem, że ma wejść Polsat Cyfrowy HD i że jakieś promocje mogą być ich zestawów dekoderów Samsung z TV Samsung.

fidon72

New member
arkads napisał:
Muszę kupić TV 32-37 cali, który z nich maiłby najlepsze parametry? Czy warto poczekać do 12.10.2007 bo słyszalem, że ma wejść Polsat Cyfrowy HD i że jakieś promocje mogą być ich zestawów dekoderów Samsung z TV Samsung.

Niech Cie nie zwiodą "nalepsze parametry". Też myślałem, że liczby w specyfikacjach to najważniejsza rzecz ! Nic bardziej mylnego. Idz do dobrego sklepu (jeszcze lepiej poproś Kiki'ego o prezentację w Twoim domu) poproś o prezentację kilku modeli i zobacz to na własne oczy. Jestem pewien, że podejmiesz właściwą decyzję. Będziesz zaskoczony. Wiem co mówię: sam wczoraj wybierałem w ten sposób telewizor.
Jeszcze jedno bardzo ważne jest gdzie będziesz eksploatował TV i z jakich źródeł korzystasz.

Grzegorz

arkads

New member
No nie wiem. Wydaje mi się, że jednak parametry są ważne, poza tym może być lepsze czy gorsze wyposażenie. Test odpada ponieważ na razie nie mam jeszcze tego co będzie. A będzie zapewne Polsat Cyfrowy z programami HD rownież (do tego czasu przez miesiac zapewne TV naziemna), dalej jakiś odtwarzacz DVD, Divx, może później odtwarzacz HDTV, prawdopodobnie też komp. ale wątpie. Poza tym pewnie coś w przyszłosci sie doda ale co to nie wiem. Znudzenie TV i chęć zakupu nowego zapewne nastąpi w ciau 5 lat.

Do góry