Co oferuje nowa platforma cyfrowa NC+ ?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Z dwojga zlego to chociaz zeby gorzej nie bylo ale wychodzi ze za dobrze dla nas to nie bedzie po polaczeniu tych dwoch platform cyfrowych.. Zawsze to wieksza konkurencja bya :-(
lolek

jenson

Banned
A co mają zrobić ci którzy kupili dekoder n na własność i teraz wyłączają 4 kanały npremium, pomimo tego że mają jeszcze 3 miesiące promocji?

D

Deleted member 141725

Guest
Jak to w jeden dzień można zmienić zdanie. Chyba przeprosić się z Polsatem, albo kablówką zostało. Pomijam sport, filmy... Programy Cyfry (Domo, MiniMini, Planete, itp...) były w najtańszym pakiecie za 13zł start HD w Cyfrze. Teraz nie ma ich nawet w drogim od początku za 39zł. Pojawiają się dopiero w pakiecie za 59zł (i w regulaminie jeszcze, że to jest cena promocyjna, a standardowa to 89zł) masakra... Przydałby się kolejny gracz na rynku. szkoda bo obie platformy coś znaczyły - a tu jak się nic nie zmieni to będzie jedna wielka klapa.

wargsi

New member
Za 89.90zł mamy pełen pakiet programowy czyli 125 kanałów + 31 HD. Dodatkowo trwa promocja gdzie zanosząc rachunek od innego usługodawcy (typu NC+) otrzymujemy pół roku za darmo i multiroom na cały okres umowy za 0zł.

Tak gwoli wyjaśnienia to sam mam N-ke z której jestem zadowolony ale po przedstawionej ofercie NC+ czuję niesmak, to czysty drenaż portfela. Nie cierpię żabojadów

Ostatnia edycja:

marwol

New member
Za 89.90zł mamy pełen pakiet programowy czyli 125 kanałów + 31 HD. Dodatkowo trwa promocja gdzie zanosząc rachunek od innego usługodawcy (typu NC+) otrzymujemy pół roku za darmo i multiroom na cały okres umowy za 0zł.

Tak gwoli wyjaśnienia to sam mam N-ke z której jestem zadowolony ale po przedstawionej ofercie NC+ czuję niesmak, to czysty drenaż portfela. Nie cierpię żabojadów

Chyba trzeba do apsu cp sie udac i porownac. Tak jak poprzednik- tez jestem zadowolony z Nki,ale nowa oferta jest za droga.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

august69

New member
ja mam cyfre od lat i jak mam przejść do nc+ to zamieniam : swój własny dekoder hd z dyskiem i multiroomem bez ograniczeń lokalowych na dekoder powiązany z kartą i multiroomem po sieci :( pogięło ich do bani oferta , uważam że dotychczasowi odbiorcy cyfry nic nie zyskali !!!!

domo-kun

New member
Pozwolę sobie wkleić z satkuriera:

34 zł dla migrujących do Comfort+
49 zł dla migrujących do Universe+
59 zł dla migrujących do Canal+ Silver
69 zł dla migrujących do Canal+ Silver (multiroom C+ dwie karty)
79 zł dla migrujących do Canal+ Gold (bez czy z multiroom ?) (uzyskała jedna osoba: Ci co mają obecnie N Premium mogą dostać dodatkowo za darmo C+ i C+Sport na cały okres umowy jako rekompensatę za N Premium 3 i N Premium 4 !!!)
79 dla migrujących do Canal+Platinum (bez multiroomu) UWAGA: oferta niepotwierdzona: Uzyskał tylko użytkownik Maci0s migrujący z Cyfry
89 dla migrujacych do Canal+ Platinum (bez multiroom) (tylko dwie osoby dostały migrujące z N)
99 dla migrujących do Canal+ Gold z HBO
99 dla migrujących do Canal+ Platinum z multiroom N-ki
109 dla migrujących do Canal+Platinum z multiroom C+ (dwie karty)
109 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (bez multirooom ???)
129 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (multiroom C+ dwie karty)
179 dla migrujących do All Inclusive+ z multiroom C+ (dwie karty)

Umowy na 12 lub 18 miesięcy, przy umowach 18 miesięcznych można wyciągnąć 6 miesięcy HBO gratis.

UWAGA: Są to najniższe uzyskane ceny na chwilę obecną (jeszcze na pewno spadną więc po co teraz migrować ) standardowo oferują np. multiroom C+ za 20 zł, jak ktoś chce ale można wytargować za 10 zł za dwie karty z C+ lub za darmo w przypadku posiadanego obecnie multiroomu N

Nowy user dostał propozycję Comfort+ wraz z C+Sport za 79 zł, pierwsza jaskółka zmian w pakietyzacji premium
User East dostał ofertę Canal+ Comfort+ wraz wszystkimi Canal+ i multiroom Cyfry za 88 zł

Zgadzam się najlepiej nie dzwonić i czekać aż nas zmigrują wtedy przynajmniej do końca czerwca ceny pozostaną bez zmian

(Cy)Gorg

New member
Bez reklam
A co mają zrobić ci którzy kupili dekoder n na własność i teraz wyłączają 4 kanały npremium, pomimo tego że mają jeszcze 3 miesiące promocji?

Ogólnie z tymi wykupionymi dekoderami jest myk, w ofercie pre-paid, od kwietnia odbiór kanałów premium w nowej odsłonie czyli Canal Family 1&2 jest gwarantowany tylko dla posiadaczy interfejsu zgodnego z CI+, więc część dekoderów, przynajmniej do kanałów byłych premium nie będzie kompatybilnych. Oby się nie okazało, że n-ka sprzedawała dekodery, które mają taką wadę.

ali69

New member
"Byłem" z N-ce, promocja 59zł na pół roku,miałem dopłacać 10zł za N-premium po 4 miesiącach czyli miałem niedługo zacząć płacić 69zł, plus multiroom standard za 10zł = 79zł. Wczoraj dzwonili i zaproponowali abonament 79 zł dla migrujących do Canal+ Gold (wszystkie 6 kanałów C+) na 18 miesięcy, plus multiroom w tej samej cenie 10zł . Wziąłem bo wyszło łącznie 89zł ,czyli dycha więcej ale dodali polską ligę. W końcu przestanę męczyć się z oglądaniem na internecie ;-)

bluray

Banned
Startowałeś 60 zeta, teraz masz 90 zeta to jest 50% więcej.
Właśnie o to im chodzi.

KOSZMAR polega na tym, że Twoja informacja to klasyczny SZEPTANY marketing.
Chodzi o to, że w oficjalnej ofercie nie ma tych "rzekomych" super ofert.
Piszę "rzekomych", bo autoryzujesz niesprawdzalne informacje.
Czytaj: BUJDA na resorach.

Pytam:
Gdzie jest uczciwość tego projektu ?!
Bo widzę namawianie poprzez takie relacje jak powyżej do indywidualnych negocjacji.
Nie tędy droga.

ali69

New member
Startowałeś 60 zeta, teraz masz 90 zeta to jest 50% więcej.
Właśnie o to im chodzi.

Albo ja źle pisze, albo Ty nie zrozumialeś:
Płaciłem w N-ce 59zł abonament + 10 zł multiroom = 69zł , przez 4 miesiące w promocji.
Kolejne miesiące miałem płacić 10zł więcej za kanały N-premium, czyli łącznie 79zł.
NC+ zabrał 4 kanały N-premium, a dał 6 kanałów C+ i będę płacił 89zł, to 13% a nie 50% więcej.
Oczywiście mogłem dalej płacić 69 zeta bez kanałów N- premium, ale akurat wziąłem N-kę dla LM UEFA, a teraz jeszcze mam polską ligę.
Już nie mówię o złodziejskiej kablówce u mnie na wiosce, która za to samo chce ponad 150zł!!!

(Cy)Gorg

New member
Bez reklam
ali69: Z tego co czytam w Gold na program Canal+ SportHD masz promocję tylko na dwa miesiące. Pozostałe kanały sportowe są tylko do 4.04.2013r. Może doczytaj umowę zanim podpiszesz.

Uwrażliwiam bo byłem kiedyś klientem cyfry+ zaraz na początku, skala niejasności różnego rodzaju była spora, przy niej n-kę można postawić jako wzór solidnej firmy (rozwiązałem z nimi umowę abonamentową rok temu i przeszedłem na pre-paida).

bluray

Banned
Wielki przykład czarnej reklamy na "niebieskim" forum.
Żenada.
Ile ten gość poświęcił czasu, żeby to napisać.
Wygląda na txt z działu marketingu N/C+/nC+.
GRATULACJE !!!
RÓBTA TAK DALEJ. Żadnej refleksji ani szacunu do wolności wyboru potencjalnego klienta:

Apel do wszystkich tych którzy chcą przejść do Cyfrowego Polsatu. Nie idźcie tą drogą ! Cyfrowy Polsat to tragedia i żenada. A skąd to wiem ? Bo wziąłem Cyfrowy Polsat z ciekawości i byłem w nim ponad 2 lata ! I były to jedne z najgorszych lat mojego życia, same traumatyczne przeżycia ! Za wszystkie kanały HD musiałem dodatkowo płacić ! Były problemy z dodzwonieniem się do centrum abonenta, a jak już się dodzwoniłem to obsługa była kiepska ! Zamówiłem pakiet z HBO i CineMax, a oni dali mi umowę na pakiet familijny za 37,90 zł w efekcie przez 5 miesięcy nie miałem HBO i CineMax ! I przez 5 miesięcy prosiłem się o HBO i CineMax, a oni nie chcieli mi dać bo tłumaczenie było takie że przez ten okres nie mogę zmienić umowy ? Po tych 5 miesiącach wreszcie udało mi się zmienić umowę i po jakimś czasie w skrzynce na listy była ***************ta z Cyfrowego Polsatu ? Po otwarciu ***************ty była umowa, ale na pakiet RelaxMix bez HBO I CineMax ! A po kilku dniach przyszła wreszcie umowa na pakiet z HBO i CineMax ! Mieli szczęście że ta umowa przyszła przed chęcią zadzwonienia do nich ! Pomyślałem sobie wtedy, ale oni mają bajzel ! I wreszcie doczekałem się na pakiet z HBO i CineMax, Uff! Ale to nie koniec problemów. Pierwsza umowa na pakiet familijny była na 29 miesięcy, nowa umowa z HBO była na 36 miesięcy ? I można było rozwiązać umowę po zapłaceniu 1000 złotych ! Kolejna rzecz jaka mnie złościła to to że Cyfrowy Polsat likwiduje kanały bez ostrzeżenia i powiadomienia ! Po ponad roku szlag mnie trafił z tym Cyfrowym Polsatem i zadzwoniłem do centrum abonenta w sprawie obniżenia pakietu na najmniejszy po to by móc wziąć platformę N i oczywiście nie mogłem tego zrobić, mogłem to zrobić dopiero jak minie 24 miesiące od zawarcia umowy ? Gdy mówię o rozwiązaniu umowy i że trzeba zapłacić karę za jej rozwiązanie w wysokości 1000 złotych to pani po drugiej stronie mówi że jestem już w Cyfrowym Polsacie ponad rok i tak wysokiej kary nie muszę płacić ? I że kara za rozwiązanie umowy wynosi teraz 35 złotych !? Zdziwiłem się bo na umowie nic o tym nie pisało, w regulaminie też nic na ten temat nie pisało, zresztą Cyfrowy Polsat ma skomplikowany, żałosny regulamin gdzie abonent nie ma prawie żadnych praw, taka jest prawda. I oczywiście zgodziłem się na takie rozwiązanie umowy z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia. Oczywiście musiałem to wypowiedzenie napisać, wysłać, zapłacić karę za rozwiązanie umowy w wysokości 35 złotych, pozostałe 3 miesiące które mi zostały z Cyfrowym Polsatem, oczywiście musiałem za nie płacić miesięczny abonament, ale przeżyłem, wytrzymałem i dzięki temu doświadczeniu jestem trochę mądrzejszy. Jak ja się cieszyłem że skończyłem z Cyfrowym Polsatem. Gdy wziąłem platformę N to moje problemy zniknęły i wszystko zmieniło o 180 stopni na lepsze, do N przeszedłem bo bardzo mi się podobała oferta filmowa. Także skończcie narzekać na NC+, bo pamiętam czasy jak Wizja TV połączyła się z Cyfrą+ i wtedy też był bajzel, oferta była wtedy droga, cienka i kiepska. Bo Wizja TV miała lepsze kanały na przykład w Wizji TV miałem trzy różne kanały VH1 w tym VH1 Classic o czym dziś można tylko pomarzyć! Także nie ma się co dziwić że część abonentów byłej Wizji TV odeszło w tym ja, ale po jakimś czasie bajzel po połączeniu obu platform minął i jakoś Cyfra+ funkcjonowała . A teraz platforma N i Cyfra+ się połączyły, ale jest lepsza oferta kanałów i programów, trochę droga, ale lepsza. No i przy tym połączeniu nastąpił bajzel o czym wiedziałem bo już to przeszedłem. Ale poczekajcie, to dopiero początek NC+, ceny pakietów na pewno spadną, a bajzel w końcu się skończy i będziemy mieli chyba najlepszą platformę cyfrową w polsce, czego sobie i innym życzę.

A co do Cyfrowego Polsatu to te ich chwalenie się że mają najwięcej abonentów jest przesadą bo Cyfrowy Polsat ma dużo abonentów. Ale większość tych abonentów ma niskie pakiety, a tym Cyfrowy Polsat już się nie chwali. Dlaczego Cyfrowy Polsat nie pochwali się klientami którzy mają wysokie pakiety? Odpowiedź jest prosta, mają takich abonentów mało. Także Cyfrowy Polsat ma niskie ceny, ale reszta jest tragicznie żałosna i kiepska. Niskie ceny Cyfrowego Polsatu to pułapka, Uważajcie!!!

Gdybym miał do wyboru Cyfrowy Polsat lub telewizję analogową to. . . idę do piwnicy odkurzam moją antenę Dipol i zdecydowanie wybieram telewizję analogową, ale dziś jest lepszy wybór, ten Dipol chyba podłączę do tunera DVB-T i będzie telewizja cyfrowa lepsza od Cyfrowego Polsatu.

Apeluję do wszystkich tych, którzy chcą przejść do Cyfrowego Polsatu. Radzę się nad tym Bardzo, Bardzo i to Bardzo Mocno zastanowić, bo możecie tego gorzko pożałować, tak jak ja. Mam nadzieję że moja historia komuś pomoże i będzie ostrzeżeniem.

Pozdrowienia.

bluray

Banned
złodziejskiej kablówce u mnie na wiosce, która za to samo chce ponad 150zł !

To się nie klei co piszesz ...
Masz na wiosce sygnał dostarczany kablem ?
Jaka to wioska ?
Śmierdzi kitem !

PYTAM, bo na wsiach nie ma kablowego, szeroko pasmowego netu.
Jeżeli jednak masz to opisz, daj więcej szczegółów. Niech Twoja gmina będzie sławna.

Mamy tyko od Pana Zygmunta Solorza dostawę netu via LTE = PLUS/CP.
Nikt innzm nam niczego nie oferuje mi w zakresie LTE. Są tylko obietnice.
To tylko marzenia ORANGE/PLAY/ itp. itd. ! Długa perspektywa. Trzeba mieć miliardy zł = środków.

Pisze to gość (Bluray), będący poza zasięgiem kabla. A kiedyś byłem, więc znam.
Bezprzewodowy net typu LTE (POLSAT/PLUS) daje mi super komfort na mojej wiosce.

NIKT inny nie ma dla mnie podobnej / zbliżonej oferty dostawy data/treści czyli internetu.

Wniosek taki, że
francuski kapitał (VIVENDI) chce wykorzystać polską myśl techniczną - biznesową w postaci f-my ADB z Zielonej Góry / Politechnika Wrocławska / Szwajcaria - biuro światowe/ Tajwan - produkcja procka AV/.
Czy to się im uda ?

To jest główny aspekt tej akcji.

Tylko, że nie mają iTikapitału, ani ochoty na inwestowanie nw polski rynek SAT. Bo ten rynek jest skazany na porażkę finansową !
END

ps. 2:
procek AV stosowany przez ADB jest jeszcze-b 2013 wydajny.
Np.: dla prostych DVDB-T tunerów z opcją

Przypomina bardzo to pozycję SONY PS3 z prockiem CELL = IBM/SONY/TOSHIBA.

Czekamy na ADEB z prockiem zdolnym do obsługi 4K. Tylko po co ?
TUNERY ADB dla SAT / CABLE są nadal znakomite w oparciu na obecnie stosowanych procesorach AV.
Pisane biblioteki

Ostatnia edycja:
Do góry