Co Kupic Samsung

Gazownik88

New member
Witam Forumowiczów!

Założyłęm temat ponieważ mam mętlik w głownie i nie wiem co kupić a nie chcę zdawać się na sprzedawcę.

Otóż na oku mam następujące modele:
Samsung JU6400/6410/6440/6445
Myślałem również o JU6800 ale jest znacznie droższy.

Zależy mi na jakości dynamicznego obrazu(kolor,płynność) oraz niskim input lag (podłączam konsole do tv).

Czym różnią sie od siebie te modele?
Testy znalazlem tylko dla 6400 i 6440.

Z góry dziekuje za odp.

Pan_S

New member
Witam Forumowiczów!

Założyłęm temat ponieważ mam mętlik w głownie i nie wiem co kupić a nie chcę zdawać się na sprzedawcę.

Zależy mi na jakości dynamicznego obrazu(kolor,płynność) oraz niskim input lag (podłączam konsole do tv).

Z góry dziekuje za odp.

Jaki rozmiar " ma mieć ten telewizor?

Gazownik88

New member
W tym rzecze, że chciałby kupić teraz. 4k (TV kupuje raz na min 5lat)nie musi być Samsung jeżeli jest coś lepszego. Mam monitor fhd 60hz(benq bl24) ips dla mnie jest ok.

Pan_S

New member
W tym rzecze, że chciałby kupić teraz. 4k (TV kupuje raz na min 5lat)nie musi być Samsung jeżeli jest coś lepszego. Mam monitor fhd 60hz(benq bl24) ips dla mnie jest ok.

Jeśli Ci panel taki wystarcza to zerknij na 48JU6440.

Dają do tego soundbar za 499zł, który jak się nie przyda, zawsze można drożej sprzedać.

Summa summarum telewizor wyjdzie Ci taniej.

Samsung UE48JU6440 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Samsung - poczuj piłkarskie emocje w swoim domu

Gazownik88

New member
Dziękuje za link.Zapomnialem dodać,że mieszkam w UK. I gdy pytalem o różnice między tymi modelami to żaden że sprzedawcow nie potrafił mi pomoc. Ktoś jest w stanie mi wskazać który będzie najlepszym wyborem? Cenowo są zbliżone.

kaper.1981

Member
Bez reklam
Ten model jak i inne z seri 6 ma natywne 60hz najlepszym wyborem z tej seri jest ju6800 ale radził bym dozbierać do ju7000 bo naprawdę warto.

rafcio76r

New member
Bez reklam
Witam Forumowiczów!

Z góry dziekuje za odp.

Samsungi 4K z seri 6xxxx, to krótko mówiąc badziew i tyle, no chyba, że będziesz na nim oglądał wyłącznie filmy obyczajowe. Do sportu i do filmów akcji kompletnie się nie nadają z uwagi na matryce 60Hz (o płynności możesz tu zapomnieć).
Jeśli koniecznie chcesz 4K, a do Samsunga JU7000 nie chciałbyś dokładać kasy, to pozostaje Ci jedyny wybór: Panasonic CX700 na 120Hz matrycy. Panasa w wersji 50 cali kupisz za 3 400 z groszami :)

Do góry