Co kupic lcd 40" czy plazme 42"? Konkretne modele.

iwo

New member
Re: co najlepsze w cenie do 12k?

Witam. Chcialem sie dowiedziec czy rzeczywiscie LCD sa lepsze od plazmy i czy warto dolozyc 2500zł do LCD niz kupowac plazme?

Ogladanie TV 3,5-4m, cyfra+, zwykla antena(dosyc slaby sygnal)dvd, moze kiedys podlacze kompa no i czasami PS2, nie naslonecznione miejsce.

Zastanawialem sie nad:

PLAZMA
LG PX3
LG PX4 (nie wiem do konca jaka jest m-dzy nimi roznica)
SAMSUNG PS-42S5S

LCD
SAMSUNG LE40R51B
SONY KLV-S40A10E

Prosze o pomoc.

SwMikołaj

New member
Toshiba seria 32/37/42 WL58P

Witam,

Zadnej z tych trzech modeli bym nie kupil. Jesli cie nie stac na plazme za 11 tys, to lepiej kup sobie LCD.

Sasmung s5s ma swietny obraz, ale wielu z uzytkownikow nie jest zadowolonych z tej plazmy po dokladniejszym jej sie przyjzeniu. Wogole z tej marki.

Plazmy Lg to padaka, masówka. Niech sie zabiorą za maszynki do golenia i szczoteczki do zebow.

Zamow sobie pokaz LCD 37" . To na dzien dziejszy najlepsze wyjscie dla ciebie. Zapytaj Kikiego to ci cos poleci z LCD 37-40".
Pozdrawiam.

iwo

New member
nikt nie moze mi pomoc? Podalem modele LCD nad jakimi sie zastanwiam, moze ktos ma jakies propozycje? A moze kupic projektor lcd 50"?

apollo32

New member
Proponuje kup sobie rzutnik np panasonic pt ae 900 z pelnym 720p. Ja wlasnie niedawno jestem w posiadaniu takie cacka i powiem ci ze przebija wszystko z czym do tej pory mialem do czynienia....Palzmy z tego co czytam to jakis koszmar, jak mozna wydac powiedzmy 12 tys za taką i bac sie jej ogladac ,zeby przypadkiem nie wypalil sie znaczek, toz to prawdziwy horror a nie przyjemnosc ....Jezeli nie lubisz przeplacac polecam tez telewizor tylnoprojekcyjny np oslawiony juz sony e50 a11 , swieci bosko a kosztuje niewiele......

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
popros pokaz w domu i sam decyduj.
Plazma Samsunga s5s gra bardzo dobrze , nie stwierdziłem żadnych poblemów
Do tego sprawdź LCD 37 "
Sharp a 6
JVC S 60
Sharp ga 5
Loewe 37"
Samsung 40 R 51
pozdrawiam

iwo

New member
heh, dzieki za pomoc ale dzisiaj juz zakupilem LG PX4 i jestem zadowolony nie tylko z TV ale i z ceny jaka zaplacilem 6500,-

pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
bo ta plazma gra bardzo dobrze.
sprawdź tylko gwarancje
bo wydaje mi sie że masz Euro gwarancje /tych LG nie honoruje/
oraz dokładnie jaki model
bo są trzy odmiany - różne literykońcowe przy symbolu modelu
pozdrawiam

iwo

New member
dokladnie mam 42PX4RV -ZA
i napewno mam normalna gwarancje 24miesiace wiec jak by cos (mam nadzieje, ze nigdy sie nie zdazy awaria) to naprawia ja wszedzie.

iwo

New member
Pioneer a Panasonic

pewnie zeby miec tv z taka rozdzielczosci to musialbym zaplacic 2razy tyle. Jestem zadowolony z tego co mam i z tego co narazie widze to nic wiecej mi nie potrzeba ;]

pozdrawiam

Do góry