parsifal napisał:Akurat patrzyłem na LCD-ki z tej epoki (i z poprzedniej również), cóż, moja opinia na temat LCD jest moją subiektywną oceną (podobnie jak twoja - Szarp, Twój nick sugeruje chyba jaki telewizor posiadasz...) obecnie relacja "koszt + efekt" jest nieuzasadniona ekonomicznie - no chyba że ktoś ceni pochwalenie się znajomym panelem powieszonym na ścianie. A co do połączenia kompa to jak najbardziej korzystam z monitora LCD - jest super...
Pozdrawiam
Moja opinia jest podyktowana kilkumiesięcznymi przygotowaniami do zakupu. Mój nick niczego nie sugeruje - mam LCD Samsunga. Przed nikim
się ni chwalę i nie mam go powieszonego na ścianie. Koszt i efekt w moim przypadku idą w parze, w przeciwieństwie do CRT. Koszt tobrego odbiornika to kilka tysięcy a efekt - wielkie pudło, które jak już będziesz chciał zmienić to do sypialni nawet nie wejdzie. LCD pod względem jakości obrazu dogoniło CRT, zaś niezaprzeczalne zalety to progresywny panel, brak zniekształceń. Subiektywnie CRT'ki lepiej odbierają sygnały słabe bo działo elektronowe ma to do siebie, że sieje na sąsiednie punkty. Obraz wydaje się bardziej płynny, lepszy. LCD'ki słabe sygnały przetwarzają do swojej rozdzielczości przez co każdy szum widać.