co dokupic do projektora HD ? problem...

omegasupreme

New member
Witam. niebawem kupuje projektor HD... nie FULL HD. ale HD..
bedzie to acer v700 lub optoma 300zł drozsza (teraz nie pamietam kodu)...

i mam problem..
z czego najlepiej na taki projektor puszczac filmy w HD?
z laptopa? czy z kina domowego z płyty ?

czy jest cos takiego jak kino domowe HD 5,1 ?
czy poprostu albo DVD normal. albo odrazu FULL HD ?

bo jakbym np puszczał obraz z laptopa.. to co z dzwiękiem.. kupie dajmy na to zestaw glosników kina domowego 5,1.. i skąd wezme ustawienia jakosci kinowego brzmienia??
Czy z laptopa wychodzi surowy sygnał jakimś specjalnym kablem. i ten zestaw głosników ma jakiś amplituner do wyboru jakosci dzwieku jak np na kinach z DVD. wybieramy jakosc MUSIC lub MOVIE.. i zmienia sie brzmienie...
Bo ja w laptopie nie mam zamiaru grzebac w karcie muzycznej i ustawiac coś na chybił trafił bo by mnie krew zalała...

tak wiec NIE WIEM...

niby sie mowi Super. nowy projektor HD.. i co teraz ??????

jmacc

New member
Ja jestem zwolennikiem puszczania obrazu z komputera, a to dlatego ze sa programy ktore potrafia poprawic jakos filmu(kontrast, plynnosc, detale) czego sie nie da osiagnac na zwyklym odwtarzaczu blu ray. Takim programem jest np SplashPRO. U mnie to naprawde robi duza roznice w kontrascie.
Co do dziwieku to potrzebna Ci dobra karta dzwiekowa. Standardowa w laptopie sie nie nada ale mozna kupic karte na usb np creative surround 5.1 usb(koszt okolo 200zl). Do takiej karty mozesz podlaczyc juz sobie zestaw 5.1.
Jezeli projektor wspiera rozzielczosci hd-ready lub nawet full hd to nie ma sensu sie bawic w dvd bo to duzo gorsza jakosc.

Do góry