Dzis przetestowalem wspolprace Samsunga LE26M51 z laptopem z wyjsciem DVI-I. Kabel uzyty do polaczenia Vivanco DVI-D - HDMI. Karta graficzna w laptopie to GeForce Go 7800GTX. I teraz jesli chodzi o rozdzielczosci to tak jak bylo juz mowione - 1280x720 przycina chociaz pojecia nie mam dlaczego (innych rozdzialek sie ustawic nie da). A juz najdziwniejsze jest to ze laptop wykrywa ze ten LCD ma rozdzielczosc 1920x1080

Zabawy z Powerstripem nic nie daja, dopiero ustawienie rozdzielczosci 1176x664 (nie wiem w ogole skad to sie wzielo) powoduje ze obraz jest wyswietlany prawie dobrze - tylko po lewej i lewej stronie jest malutki czarny pasek szerokosci okolo 1cm. Nie wiem czy to wina sterownikow, ktos tam kiedys wspominal ze najnowsze nVidii daja mozliwosc robic praktycznie wszystko, ale moje ktore mam to XtremeG MobileForce 81.95.
EDIT.
Udało sie skasować te paski po bokach, teraz cały ekran jest wypełniony ale rozdzieloczość nadal dziwna : 1200x668

Ktoś ma jakieś pomysły, bo ja osobiście daje za wygraną. Software'owo tego sie chyba nie da zrobić, hardwareowo tym bardziej. Zostaje to albo D-SUB i wtedy z rozdzielczościami nie będzie żadnych problemów.