Co byście z tego wybrali ??

janira1979

New member
Witam

Przeczytałem chyba większosc postów na forum :???: próbując znaleść info na temat LCD bądź Plazmy który(a) by mi odpowiadał(a) najbardziej. Mętlik mam w głowie niesamowity, ale za to zawęziłem pole poszukiwań.

Na piwerwszym miejscu stawiam jakosc obrazu (brak cloudingu, b.dobra czerń, wyrazistosc kolorów, itp). Pieniądze i design mają tu wartosc drugorzędną.
Jak z użytkowaniem ..... Bede ogladał ok. 60% w SD reszta w HD, głównie filmy, 3D - niezbędne ale tylko przy okazji :)

Jeden z nich chciałbym kupić:
- sony bravia kdl55hx923
- panasonic 55vt30
- philips 58pfl9955 (cinema 21:9)
- sharp 60LE823 / lub (o ile warto) 60LE925
- toshiba 55WL863
- samsung UE55D8000 (ten to chyba najgorszy z listy, tak mi sie wydaje)

Co byście wybrali będąc na moim miejscu.
No, chyba że coś przeoczyłem i macie cos innego do dodania
Dzieki z góry za wszelkie sugestie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Podałeś za mało danych.

Do tego co podałeś to nr 1- jest Panasonic 55VT30.
Dalej Sharp 60LE 830

Jak odległość od ekranu ?
Jak słońce świeci w pokoju ?
Ile osób zasiada przed telewizorem?
Lubisz obraz ostry czy łagodny?

janira1979

New member
witam

Co do detali
- odleglosc od ekranu nie więcej niz 3m
- pokój jest jasny, okna na płd. i zach.
- TV działa ok 6-8h kazdego dnia
- przewaznie 2-3 osoby zasiadaja przed TV, ja sam wyłacznie na wprost, tak mam skalibrowane głosniki przez wzmacniacz.
- preferuje obraz ostry i wyraźny (zdaje sobie sprawe ze SD to nie HD :)) i nie chciałbym doznać "porażki" ogladajac standardowa TV
- filmy preferuje ogladac tylko w zaciemnionym pokoju
- pobór pradu tez sie liczy (400W a 120W na godzine robi róznice po 3 miesiacach)

Moje doświadczenie jest takie że miałem okazje pobawic sie jedynie
sony 55hx823 (edge led) i panasem 55vt30 wiec na własne oczy widziałem róznice natomiast philipsa i toshibe widziałem tylko na necie, a sharp wisiał na wystawie wiec nie miałem okazji go przetestowac.

Pozdrawiam

don111

Banned
brak cloudingu, b.dobra czerń w zaciemnionym pomieszczeniu - możesz od razu odrzucić Sharpa, Toshibę
do listy dodałbym Samsunga 64D8000, filmy w zaciemnieniu to jest domena plazm więc wybierałbym między nim a Panasonic 55VT30 (chyba że masz $ na 65VT30)
Samsung ma lepsze kolory, Panasonic lepszą czerń i płynność (ale to też zależne od sygnału)
przy plazmach nie patrz na pobór mocy z danych technicznych (to jest maksymalny, w zaciemnieniu a więc przy stonowanych ustawieniach średnio wyjdzie max połowę tego)

plejak

Banned
Podałeś za mało danych.

Do tego co podałeś to nr 1- jest Panasonic 55VT30.
Dalej Sharp 60LE 830

Jak odległość od ekranu ?
Jak słońce świeci w pokoju ?
Ile osób zasiada przed telewizorem?
Lubisz obraz ostry czy łagodny?
A to ciekawe.Sharp edge lepszy od Sony Full led ?

janira1979

New member
Do "Kiki" Kwota max to 13.000 PLN

Osobiscie - z reklam - myslałem o sony 55hx925 bo full led i dawaja 5 lat gwarancji + playstation za 50% + okulary x2 i jakies gry a poza tym wrazenie wywarł na mnie philips cinema 58'' tylko ze nie ma go w okolicznych sklepach. Plazma Panasonica to oczywistość, tylko jak z oglądaniem w jasnym pomieszczeniu ? Daje rade ??

Do góry