Witam wszystkich serdecznie! Od dawna czytam to forum i w końcu się zarejestrowałem. Oczywiście w nadziei, że pomożecie mi dokonać wyboru. Ale od początku. Pokój 27m2 (ok. 6x4,5), zestaw onkyo 504/404, który będzie wykorzystywany w ok. 50% na KD i 50% muzykę. Muzyka to najczęściej pop, rock, dance ale nie jest powiedziane że na nowym sprzęcie nie zacznę słuchać klasyki
Ostatnio dokonałem odsłuchu dwóch zestawów (które akurat odpowiadają mojemu budżetowi): JBL Balboa 5.1 i Dali Concept 6 5.0 . Niestety w dwóch różnych miejscach i nie miałem bezpośredniego porównania. Nie jestem audiofilem, a moje doświadczenia muzyczne były głównie związane z altusami, dlatego dźwięk z obydwu zestawów badzo mi się podobał. Bardziej spodobał mi się JBL ze względu na subwoofer w zestawie ale wiele osób odradza mi go ze względu ponoć na bardziej męczący dźwięk przy dłuższym słuchaniu. Czy faktycznie tak jest? Czy między tymi zestawami jakość dźwięku może być na tyle znacząca że powinienem raczej wybrać Dali? Czy bardzo by wtedy brakowało sub'a przy oglądaniu filmów?
Dzięki za wszelkie sugestie...
Dzięki za wszelkie sugestie...