Cienki LCD

mess

New member
Witam, jak w temacie szukam Cienkiego LCD do powieszenia na ścianie.

- 37-42" ( 40" najbardziej wielkością pasuje mi w miejsce gdzie będzie wisiał )

- FullHD

- budżet do 5k

będzie wykorzystywany głownie do TV ( na razie analogowej ), PS3 i filmów w HD.

na razie w oko wpadły mi samsungi
UE40B6000 widzę ze nawet model UE40B7000 zmieści sie w budżecie, tylko jakie sa w nim różnice na korzyść obrazu ?? Dodam ze w ogolę NIE zależy mi na wszelkich dodatkach typu: możliwość oglądania filmów z usb czy podłączenie internetu.

ktory z nich będzie lepszym wyborem ? może sa jeszcze inne tv o podobnej grubości? na które byłoby mnie stać ?

za wszelka pomoc z góry dziekuje!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
tu masz testy :
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=46027

kolory są pełniejsze i bardziej wyraziste.
011_P1060112.JPG

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=40950
No cóż - obraz nie powala na kolana .Być może że oczekiwania zbyt wysoko podniosły poprzeczkę.
002_P1190010.JPG

Wybrałbym Sharpa z uwagi na :
pełne podświetlenie matrycy,
większą płynność
lepsze skalowanie SD
lepsze formatowanie
mniejszy pobór energii

Kasper_B

New member
Witam, jak w temacie szukam Cienkiego LCD do powieszenia na ścianie.

- 37-42" ( 40" najbardziej wielkością pasuje mi w miejsce gdzie będzie wisiał )

- FullHD

- budżet do 5k

będzie wykorzystywany głownie do TV ( na razie analogowej ), PS3 i filmów w HD.

na razie w oko wpadły mi samsungi
UE40B6000 widzę ze nawet model UE40B7000 zmieści sie w budżecie, tylko jakie sa w nim różnice na korzyść obrazu ?? Dodam ze w ogolę NIE zależy mi na wszelkich dodatkach typu: możliwość oglądania filmów z usb czy podłączenie internetu.

ktory z nich będzie lepszym wyborem ? może sa jeszcze inne tv o podobnej grubości? na które byłoby mnie stać ?

za wszelka pomoc z góry dziekuje!

witam
a moze lepiej plazme samsunga ps50b850
mi rowniez bardzo zalezalo na jak najmniejszej grubosci tv
testowalem w domu 40ex1 ale jak zobaczylem obraz na plazmie to zaden lcd ci tego nie da i kupilem ps50b850
pozdrawiam

mess

New member
Dzięki za odpowiedzi, przeglądając ceny tv natknąłem sie na tego sharpa, jedyna rzecz która mnie w nim odrzuciła to grubość. Czy różnica miedzy samsungiem b6000 jest tak ogromna ? nie ukrywam ze korci mnie jego desing i grubosc, a dopiero w nowym roku pójdę do sklepu przyjrzeć się im z bliska.

mess

New member
najwięcej oglądam przy świetle sztucznym i na wprost.

rzadziej będzie oglądany z łóżka, wtedy raczej przy zgaszonym świetle i mocnym 45 stopniowym katem bocznym.

Co do lcd trochę sie zagalopowałem, jeżeli sa tez jakies cieniutkie plazmy za rozsądna cene to tez wchodzą w gre.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
prawie zmieścisz się z taką plazmą Samsunga , bo jest cienka. I prawie mieści się w klasie cenowej.
A jaką masz odległość od ekranu ?

mess

New member
siedzac przy biurku bede zerkal na niego z 1,5 metra czasami a tak to +/-3m

jutro ide coś pooglądać wiec dzięki za rady jeszcze raz.

o jaki model plazmy samsunga chodzi ? widze ze nie ma 40 calowego b850 a wieksze ( 50 ) nie wchodzi w gre bo po prostu go nie zmieszczę

Ostatnia edycja:
Do góry