Każdy tv, który kupiłem był fabrycznie nowy. Fabryczne taśmy, folie, plomby, 0h wyświetlonych.
Nawet nie muszę zgłaszać jako rekojma. 3cia naprawa jeśli stwierdza w Samsungu ze kwalifikuje się do wymiany to wtedy jest zwrot gotówki. Tak mi serwisant powiedział przy pierwszej wymianieJeśli pierwsze zgłoszenie było reklamacja to kolejne z rękojmi traktowane jest jako pierwsze (pierwsze z rękojmi).
Problem w tym, że skoro dokonana była naprawa serwisowa z tytułu gwarancji producenta to nie można skorzystać z rękojmi bo nie mieści się już w jej zakresie.
TV miał usunięta wadę, która mogłeś zgłosić sprzedawcy z rękojmi. Teraz towar nie ma ukrytej wady, za którą sprzedawca może odpowiadać.
Ale spróbuj.
Tak, ja robiłem 3 razy rękojmię od pierwszego zakupu w grudniu, dwa razy mi wymienili tv, a za trzecim razem już oddali pieniądze.
Za drugim razem już tylko Ty decydujesz, czy chcesz zwrot czy wymianę na nowy. Sprzedawca nie ma już nic do powiedzenia w tym zakresie. Nie może zaproponować Ci naprawy, jeśli chcesz inaczej. Tak wynika z ustawy o rękojmi.