Hardi napisał:Pół dnia testowałem różne TV i powiem wam, że plazma Panasonic 42PV600 bije wszystkie inneNawet przypadkowi klienci, którzy byli w sklepie, wskazywali na plazmę, że ma lepszy obraz. Przyszedł facet kupić LCD Samsunga za około 9 tyś bo słyszał, że to dobry TV, ale jak zobaczył Panasonica 42PV600 to kupił go
Ja chyba również kupię ten TV
Rewelacyjnie radzi sobie ze słabym sygnałem, ma bardzo dobre kolory i głęboką czerń. Krajobrazy wyglądają naturalniej na tej plazmie niż na nie jednym LCD i to znacznie droższym. W LCD brakuje mi naturalności, wszystko wydaje się takie sztuczne.
Pochwal się, jak już go kupiszHardi napisał:Panasonic 42PV60 rządzi :bober:
Nie wiem jak to wygląda w samsungu ale ja mam JVC i z kablówką radzi sobie dobrze. Niestety prawda jest taka, że kupując lcd trzeba sie liczyć z tym, ze bedziemy skazani na satelite. Ja zdawałem sobie z tego sprawe, mam N-ke i powiem szczerze, że obraz ze zwykłego ctr sie nie umywa. Fakt, że obraz stał sie taki dopiero po przeczytaniu instrukcji obsługi i po powłaczaniu wszystkich funcji korygujących obraz. Jednak warto było i powiem Wam, jak byłem z żona ostatnio w markecie to ogladalismy tv . I w pewnym momencie żona powiedziała, ze dziwi mi sie iż chciałem kupic pierwotnie plasme, przeciez one nie mają wcale ostrego obrazu a kolory nie sa tak żywe jak w lcd. Oczywiscie nie mam nic przeciwko plasmom ale lcd uważam (subiektywnie oczywiscie, bo mam lcd) za bardzo dobry wybór i nie dlatego ze wydałem kase i teraz na siłe przekonuje wszystkich (gdybym był złosliwy to to samo mogłbym powiedziec o posiadaczach plasm). Na koniec powiem niezdecydowanym co do wielkosci. Wieczny dylemt jaki duzy kupic jesli oglądam z 3-4m. Jesli macie kablówke to chyba 32'' bedzie ok. Ja oglądam głownie N-ke i 37'' jest super. Nie wyobrazam sobie mniejszego lcd. Na prezenatacje zamówiłem 2 lcd 32'' i jednego 37'' jvc S60. I ciesze sie bardzo bo gdybym kupił w ciemno 32'' to teraz bym miał żal do siebie.Tapir napisał:Skoro ktoś wydał kupę kasy na LCD to trudno mu jest teraz przyznać się do tego, że obraz jest kiepskiej jakośći a pieniądze zostały zmarnowaneMój sąsiad kupił LCD Samsung 42" i podpina do tego kablówkę, obraz jest tragiczny, po 5 minutach bolą oczy, nawet jego żona jest podobnego zdania, ale on twardo twierdzi, że obraz jest rewelacyjny, mimo, że wygląda jak VHS z lat 80-tych
![]()