Chromecast 3.0 od jakiegos czasu zacina sie podczas odtwarzania transmisji sportowych

kiel.basa

Member
Moge to sprawdzic, ale filmik ktory wyslalem jest z nagranym odtwarzaniem z chromecasta na TV. Nie laptopa na wifi.
Laptop, poki nie jest ustawiony na max rozdzielczosc okno polsatu, odtwarza normalnie. Wiec w przypadku kabla moge to zrobic, ale to bede tylko wiedzial, czy na najwyzszej rozdzielczosci po kablu bedzie odtwarzal normalnie. Tak czy tak - sprawdze.

Alt0S

Active member
Moge to sprawdzic, ale filmik ktory wyslalem jest z nagranym odtwarzaniem z chromecasta na TV. Nie laptopa na wifi.
Laptop, poki nie jest ustawiony na max rozdzielczosc okno polsatu, odtwarza normalnie. Wiec w przypadku kabla moge to zrobic, ale to bede tylko wiedzial, czy na najwyzszej rozdzielczosci po kablu bedzie odtwarzal normalnie. Tak czy tak - sprawdze.
Wyłącz wifi i podłącz TV po kablu i sprawdź

kiel.basa

Member
Sprawdze, ale filmik ktory wstawilem byl nagrany z odtwarzanego Chromecasta na TV, nie z laptopa na wifi. Na laptopie, poki nie jest najwyzsza rozdzielczosc, odtwarza normalnie.
Ale sprobuje po kablu, i ustawie na maxa rozdzielczosc w oknie i wtedy zobacze, co sie dzieje.
Nic do wifi nie jest podlaczone poza TV, telefonem, laptopem i desktopem, i to jest staly konfig od 7 lat. Sprawdzalem, czy sie ktos nie podpial przypadkiem, ale tez nie.

Alt0S

Active member
Sprawdze, ale filmik ktory wstawilem byl nagrany z odtwarzanego Chromecasta na TV, nie z laptopa na wifi. Na laptopie, poki nie jest najwyzsza rozdzielczosc, odtwarza normalnie.
Ale sprobuje po kablu, i ustawie na maxa rozdzielczosc w oknie i wtedy zobacze, co sie dzieje.
Nic do wifi nie jest podlaczone poza TV, telefonem, laptopem i desktopem, i to jest staly konfig od 7 lat. Sprawdzalem, czy sie ktos nie podpial przypadkiem, ale tez nie.
TV w ostatnim czasie miał aktualizacje systemu...jaki system jest w tv?
Wyczyść pamięć podręczną aplikacji Home (przytrzymaj palcem aplikacje) i wybierz opcje "O aplikacji"...następnie klikasz na "Pamięć wewnętrzna i podręczna" i tutaj wybierasz Wyczyść pamięć podręczną"

Ostatnia edycja:

kiel.basa

Member
TV ma swoj system, to jakis smart sony (nie jest to Tv z androidem). Ale zawsze wszystko dzialalo, nie sadze, zeby TV mial cos do tego, tym bardziej, ze softu telewizora nigdy nie ruszalem, a akutalizacje sa wylaczone. TV koncu on tylko odbiera sygnal z kabla. Nie wydaje mi sie to mozliwe, zeby TV cos mieszal.
A po kablu dzialanie PolsatuSport moge sprawdzic dopiero jutro na laptopie - wyskoczyl mi limit urzadzen podlaczonych do PolsatuBoxGo :/ i zadziala mi pewnie dopiero znowu jutro. A tego sie chyba nie da obejsc.

Alt0S

Active member
TV ma swoj system, to jakis smart sony (nie jest to Tv z androidem). Ale zawsze wszystko dzialalo, nie sadze, zeby TV mial cos do tego, tym bardziej, ze softu telewizora nigdy nie ruszalem, a akutalizacje sa wylaczone. TV koncu on tylko odbiera sygnal z kabla. Nie wydaje mi sie to mozliwe, zeby TV cos mieszal.
A po kablu dzialanie PolsatuSport moge sprawdzic dopiero jutro na laptopie - wyskoczyl mi limit urzadzen podlaczonych do PolsatuBoxGo :/ i zadziala mi pewnie dopiero znowu jutro. A tego sie chyba nie da obejsc.
O system w TV pytam z ciekawości. TV nie miesza nic w chromcascie podpiętym do tv (gdyby był wbudowany w system,to tak).Jeśli masz 4 tak zwane konta przydzielone,to limit urządzeń,możesz ominąć kasując na chwile z urządzenia i konfigurujesz na innym.

kiel.basa

Member
Poki co przywrocilem router do ustawien fabrycznych, musialem wszystkie parametry neostrady ustawic od nowa, wszystkie hasla/inne tym razem, nazwy sieci tez zrobilem inne. Nic nie pomaga, caly czas obraz doladowuje co jakis czas podczas odtwarzania na chromecascie.

Alt0S

Active member
Poki co przywrocilem router do ustawien fabrycznych, musialem wszystkie parametry neostrady ustawic od nowa, wszystkie hasla/inne tym razem, nazwy sieci tez zrobilem inne. Nic nie pomaga, caly czas obraz doladowuje co jakis czas podczas odtwarzania na chromecascie.
YouTube też się przycina ?

Alt0S

Active member
Nie, Youtuba wyrzucam z karty Chrome na Chromecasta i jest git.
W chromie sprawdź ile masz danych przeglądania i jaką ilość mb zajmują - Ustawienia-Prywatność i bezpieczeństwo- tutaj wejdź na zakładkę Wyczyść dane przeglądania i zobacz jak dużo MB lub GB masz zapchana przeglądarke chrome.

kiel.basa

Member
Sprawdzic moge, ale skoro puszczam z telefonu na Chromecast i tez zacina, to nie moze to miec nic wspolnego z przegladarka na komputerze.

Alt0S

Active member
Sprawdzic moge, ale skoro puszczam z telefonu na Chromecast i tez zacina, to nie moze to miec nic wspolnego z przegladarka na komputerze.
Chrome może mieć wspólną cechę,jeśli synchronizujesz konto pocztowe (to jest to samo wtedy). Napisałeś na forum,że problem występuje głównie w polsatboxgo w przeglądarce chrome.

kiel.basa

Member
Z jakiegokolwiek urzadzenia bym nie puscil do chromecasta cos z Polsat Go, czy to z przegladarki, czy to z aplikacji na telefonie, jest tak samo..dlatego caly czas sadze, ze jest winny sposob nadawania Polsatu. Probowalem to robic na 3 roznych komputerach, desktopie, 2 laptopach i zalogwalem Polsat go na 2 roznych telefonach. Nie ma to znaczenia, zawsze podczas odtwarzania przycina. Fakt, ze nagle po latach nie moge transmisji na laptopie juz odtworzyc w Full HD, a nigdy nie bylo z tym problemu, tym bardziej mnie w tym utwierdza. Tylko nie mam jak tego sprawdzic, a polsat nic konkretnego nie napisal.

Alt0S

Active member
Z jakiegokolwiek urzadzenia bym nie puscil do chromecasta cos z Polsat Go, czy to z przegladarki, czy to z aplikacji na telefonie, jest tak samo..dlatego caly czas sadze, ze jest winny sposob nadawania Polsatu. Probowalem to robic na 3 roznych komputerach, desktopie, 2 laptopach i zalogwalem Polsat go na 2 roznych telefonach. Nie ma to znaczenia, zawsze podczas odtwarzania przycina. A fakt, ze nagle po latach nie moge transmisji na laptopie juz odtworzyc w Full HD, a nigdy nie bylo z tym problemu, tym bardziej mnie w tym utwierdza. Tylko nie mam jak tego sprawdzic, a polsat nic konkretnego nie napisal.
Dobra,sprawdzę u siebie bo zaciekawił mnie ten problem u Ciebie...posiadam konto na polsatboxgo i polsatgo ale nie opłacam...podeślij na próbe coś co mogę na chwilę puścić u siebie i zobacze,czy to u Ciebie,czy globalnie w polsacie.

kiel.basa

Member
zaczal sie wlasnie mecz na polsat sport, czyli to co zwykle ogladam i zawsze sie zacina. mozesz sprawdzic. Siatkowka na zywo.

Co ciekawe - od 15min, z ciekawosci, puscilem z aplikacji otwarty Polsat....a nie Polsat sport. I normalnie nic nie przycina. WTF????
Teraz przelaczylem na Polsat Sport i na mecz, i po 30sek juz zaciecie na kilka sekund. WTF?????

Alt0S

Active member
zaczal sie wlasnie mecz na polsat sport, czyli to co zwykle ogladam i zawsze sie zacina. mozesz sprawdzic. Siatkowka na zywo.

Co ciekawe - od 15min, z ciekawosci, puscilem z aplikacji otwarty Polsat....a nie Polsat sport. I normalnie nic nie przycina. WTF????
Teraz przelaczylem na Polsat Sport i na mecz, i po 30sek juz zaciecie na kilka sekund. WTF?????
Mecz bałchatów/warszawa? ...no to u mnie działa płynnie bez zacięć...puszczone z chrome z laptopa na chromecast i po paru minutach z telefonu i z polsat sport.W obu przypadkach bez zacięć. Posiadam też aplikacje netiaGO na telefonie i tu również bez zacięć.

Ostatnia edycja:

kiel.basa

Member
Nie mam pojecia, o co chodzi. Dlaczego w takim razie jak streamuje zwykly polsat to dziala, a polsat sport nie dziala. Jakies czary to sa.

kiel.basa

Member
Myslalem o tym, ze to jest cos z buforowaniem....tylko jak dojsc do tego, co sie nagle moglo stac.
Caly internet przeciez od nowa postawilem. Na pewno bede chcial wziac tego chromecasta i u kogos innego sprawdzic na swojej aplikacji polsat go, czy bedzie dzialac, ale to wszystko to jakis bardzo dziwny problem.

Ale dzieki Ci bardzo w ogole za pomoc, za sprawdzenie i ze chcialo Ci sie tak to doglebnie drazyc!

Do góry