Chcialbym LCD 42" badz wiekszy...

tical

New member
Witam serdecznie wszystkich!!

Mam problem otoz kierujac sie (troche glupi sposob ale nie smiejscie sie) cenami i opisami tv lcd na allegro, sadzilem, ze do 5-6tys pln kupie dobry LCD 42" badz wiekszy.
Kiedy tu trafilem zrozumialem, ze takiego zakupu dobrego nie uda mi sie zrobic, bo widze, ze taki LCD jakiego potrzebuje bedzie chyba duzo drozszy!
Moje wymagania:
- pokoj ok.30m2
- odleglosc ogladania ok.5m (+-0,5m)
- sygnal w 80% z pakietu Cyfry (narazie poprzez Scart, ale bedzie zmiana na DVD z wyjsciem HD), reszta to DVD i naziemna
- jedno okno w pokoju znajduje sie z prawej strony TV jak sie stoi na wprost.
- oczywiscie powinien miec HDMI
- kolorek TV najlepiej srebrny lub srebrno-podobny

Prosze pomozcie doradzic mi co mam kupic:blagam: jakie modele jakich firm polecacie (uzasadnienie bardzo mile widziane:) ) A jak wygladaja ceny TV moch preferowanych rozmiarow tj 42" i wiecej z tymi warunkami?

P.S.
Wiem, ze jesli poczytalbym to forum to zapewne doczytalbym sie w koncu co kupic, ale ja tu dopiero trafilem a naprawde jest tu sporo tematow to przeczytania a czasu na zdecydowanie sie mam bardzo malo...

WSZYSTKIM DZIEKI ZA ODP!!!;) ;) ;)

tical

New member
Wlasnie takiego widzialem w moim przedziale na Allegro... Tylko pytanie jak on zagra, jak firma LG sie sprawuje posrod innych:?:

tical

New member
jasku napisał:
ja go mam od 4 miesiecy i jestem z niego zadowolony..

A jak sie prezentuje obraz? Chodzi mi o obraz z np, cyfrowego dekodera Cyfry, czy z DVD, czy z anteny zwyklej naziemnej? To jest dla mnie wazne? I czy zauwazyles jakies smuzenie?

jarwisz napisał:
za to w 37" to możesz już powybierać
Rozumiem, wiec gdybym zmniejszyl nieco moje wymagania wielkosciowe to co byscie mi polecili w przedziale 37"?

Ostatnia edycja:

jarwisz

New member
Bez reklam
do 6tys jedynym i słusznym wyborem jest LCD Sharp LC-37GA8E - do 7tys natomiast LC-37 GE1E

na dzień dzisiejszy oczywiście
pozd

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
do 6000 zł w klasie która spełni Twoje oczekiwania:
37 Sharp Ga8/ BV 8
37 Sharp P 70
40 Samsung R 51
40 Sony U 2000
pozdrawiam

tical

New member
kiki napisał:
witam
do 6000 zł w klasie która spełni Twoje oczekiwania:
37 Sharp Ga8/ BV 8
37 Sharp P 70
40 Samsung R 51
40 Sony U 2000
pozdrawiam

Oooh, dzieki :) te 37" odpada bo powaznie musze miec conajmniej 42, no EWENTUALNIE 40 jedna z tych, ktore wymieniles, tylko KTORA LEPSZA???
A co z tym LCD LG 42LC2R? Nie wymieniles tego...

-----------------------------------------
Chcialbym przypomniec sie z pytaniem (kiki?), ktory z wymienionych modeli jest najbardziej godny uwagi?

Ostatnia edycja:

helper

New member
tical,

masz ograniczony budżet i spore wymagania co do rozmiaru ekranu. Pytasz o tani model ze stajni LG. Moim zdaniem to duży i kiepski model (nie ujmując nic samej marce LG). Ale za te pieniądz żadna marka nie zaoferuje Ci dużego i pięknie świecącego ekranu.

Kupujesz sobie, więc jak Ci się podoba to bierz.

tical

New member
helper napisał:
tical,

masz ograniczony budżet i spore wymagania co do rozmiaru ekranu. Pytasz o tani model ze stajni LG. Moim zdaniem to duży i kiepski model (nie ujmując nic samej marce LG). Ale za te pieniądz żadna marka nie zaoferuje Ci dużego i pięknie świecącego ekranu.

Kupujesz sobie, więc jak Ci się podoba to bierz.

Jasne! Zgadzam sie z Toba w pelni! Tylko, ze jak sie nie ma tych zlotowek wiecej to trzeba wybrac to co najlepsze z tego co sie ma do wyboru.
Dlatego tak truje, ktory najlepszy itd:sad:
Ludzie mowia, ze LG ostatnio robi dobre tv, ze Sony sie skrzaczyla a Samsung...hmmm, a o Samsungu nic nie slyszalem tylko tyle, rodzice maja starego 21" Samsunga juz 16lat i doslownie ANI RAZU nie byl w zadnej naprawie.

Podsumowujac juz, zeby nie ciagnac tematu, kilka modeli mam, wiec prosto mowiac, wybieram z tego to mi sie podoba, bo wszystkie zagraja podobnie...?
Jedyny wplyw tutaj bedzie mialo wyposazenie i kwota.

Tak wiec dzieki wszystkim za odpowiedzi!!!:) :)

P.S.
A jeszcze jedno, szukalem w necie sklepow skad mozna kupic najtaniej/najlepiej, poleccie jakies sklepy z mozliwoscia prezentacji, jakies linki, to bylaby ostatnia prosba na zakonczenie tematu :)

Pozdrawiam!!!!

jasku

New member
tical napisał:
A jak sie prezentuje obraz? Chodzi mi o obraz z np, cyfrowego dekodera Cyfry, czy z DVD, czy z anteny zwyklej naziemnej? To jest dla mnie wazne? I czy zauwazyles jakies smuzenie?

Rozumiem, wiec gdybym zmniejszyl nieco moje wymagania wielkosciowe to co byscie mi polecili w przedziale 37"?
ja moje LG lc42 mam podpiete pod polsat i z obrazu jestem zadowolony (odleglosc okolo 3,5 metra) troszke musialem sie pobawic zeby go wyregulowac ale teraz jest git i jestem zadowolony za ta kase nic leprzego bym chyba nie znalazl..
ogladam go jeszcze pod DVD denon 1920 i obraz jest klasa
moze i jest cos leprzego ale mnie na to niestac, krutko mówiac jestem happy z moim zakupem pod katem obrazu i wygladu ogulnego mego LCD (lasniacy czarny lakier) prezentuje sie slicznie. Moze niemam pojecia o telewizorach ale po tym co widzialem w sklapach wybralem wlasnie tego i wcale nie zaluje

jarwisz

New member
Bez reklam
@jasku - i wszyscy cieszą się razem z Tobą
ps.mała prośba /bez obrazy/ - słownik ortograficzny się kłania - "Ó" też jest w języku polskiem.

Kod:
Skad mozna kupic najtaniej/najlepiej, poleccie jakies sklepy z mozliwoscia prezentacji
@tical - zapukaj do KIKI tu na forum

pozd

Do góry